Un conductor que va fugir després d’un accident pacta 6 mesos de presó

Marina López: L'acusat, Abdallah Mahib el Medeghry, durant la conformitat a l'Audiència de Girona.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El sinistre no va ser culpa del condemnat però va deixar el motorista malferit a terra i no el va socórrer

Marina López: L'acusat, Abdallah Mahib el Medeghry, durant la conformitat a l'Audiència de Girona.
Marina López: L’acusat, Abdallah Mahib el Medeghry, durant la conformitat a l’Audiència de Girona.

L’accident va tenir lloc cap a les set de la tarda del 23 de setembre del 2012. El motorista circulava pel camí de Torre Marata de Maçanet quan, a l’alçada del punt quilomètric 1,7, va perdre el control del ciclomotor i va caure a la carretera. Motorista i moto es van arrossegar per la calçada fins que van enviar el carril contrari.

En aquell moment, l’acusat, un veí de Platja d’Aro de 61 anys, conduïa una furgoneta en direcció contrària, cap on hi havia el motorista i la moto estesos a terra. Abdallah Mahib el Medeghry ha admès aquest dimarts que quan va veure el motorista a terra al costat del ciclomotor, va intentar esquivar-los però “li va ser impossible” i va acabar impactant contra ells.

Després de l’accident, però, el conductor de la furgoneta va fugir tot i que sabia que el motorista podia estar ferit greu. Ni tan sols es va aturar a comprovar quin era l’estat de la víctima ni si hi havia alguna altra persona que el pogués socórrer immediatament.

El motorista va morir dos dies després de l’accident a l’hospital Trueta de Girona.

Els Mossos d’Esquadra van detenir Mahib el Medeghry després de trobar el seu vehicle abandonat en un ramal de la C-65, a la sortida de Santa Cristina d’Aro. La furgoneta tenia danys importats a la part frontal i als baixos.

La investigació ha conclòs que l’accident no va ser culpa seva però s’enfrontava a un judici amb jurat popular acusat d’un delicte d’omissió del deure de socors. El fiscal demanava una pena de 18 mesos de presó. Finalment, el processat ha evitat el judici pactant amb la fiscalia una condemna de 6 mesos, una pena que no haurà de complir amb la condició de no delinquir durant 2 anys. La secció tercera de l’Audiència de Girona l’ha condemnat de viva veu després de reconèixer els fets.