Un conductor que va fugir sense ajudar la víctima després d’un accident a Maçanet s’enfronta a un jurat popular

Comparteix-ho amb els teus amics:

El motorista va morir a l’hospital dos dies després del sinistre

Un conductor que es va donar a la fuga sense ajudar un motorista després de tenir un accident al camí Torre Marata de Maçanet de la Selva s’enfronta a un judici amb jurat popular. El sinistre va ser la tarda del 23 de setembre del 2012. La investigació conclou que la culpa de l’accident no va ser de l’acusat, Abdallah M el M., sinó que la víctima va perdre el control de la moto i va caure a la carretera envaint el carril contrari. L’acusat, que duia una furgoneta, no el va poder esquivar. Després de l’accident, però, va fugir deixant al motorista malferit a terra. La víctima va morir dos dies després a l’hospital. El fiscal demana per al conductor 18 mesos de presó per omissió del deure de socors.

L’accident va tenir lloc cap a les set de la tarda del 23 de setembre del 2012. Segons recull l’escrit de conclusions provisionals del fiscal, el motorista circulava pel camí de Torre Marata de Maçanet quan, a l’alçada del punt quilomètric 1,7, va perdre el control del ciclomotor i va caure a la carretera. Motorista i moto es van arrossegar per la calçada fins que van enviar el carril contrari.

En aquell moment, l’acusat, un veí de Platja d’Aro de 61 anys, conduïa una furgoneta en direcció contrària, cap on hi havia el motorista i la moto estesos a terra. “L’acusat, en visualitzar a la persona al costat del ciclomotor a terra, va intentar evitar la col·lisió, però li va ser impossible i va acabar impactant contra ells”, sosté el fiscal.

Després de l’impacte, el conductor va fugir. “Essent plenament conscient de la diferència d’envergadura entre el vehicle i la moto i, per tant, de la possible gravetat de les lesions de l’accidentat”, indica l’acusació pública, que afegeix que ni tan sols “va comprovar el seu estat físic” ni “si hi havia alguna altra persona que el pogués ajudar en aquell moment”.

Quan el van poder atendre, una ambulància va traslladar la víctima a l’hospital Trueta de Girona, on va morir dos dies després.

Els Mossos d’Esquadra van detenir Abdallah M. el M. després de trobar el seu vehicle abandonat en un ramal de la C-65, a la sortida de Santa Cristina d’Aro. La furgoneta tenia danys importats a la part frontal i als baixos. La investigació ha determinat que l’accident no va ser culpa seva però, tot i això, l’acusen d’un delicte d’omissió del deure de socors perquè no es va aturar a auxiliar a la víctima.

Abdallah M. el M. es pot enfrontar a un jurat popular a l’Audiència de Girona excepte si reconeix els fets i la fiscalia i les parts poden arribar a un acord previ que eviti arribar a judici.

El fiscal demana una pena de 18 mesos de presó, que el conductor ni tan sols hauria de complir si no té antecedents penals i li suspenen l’execució de la sentència.