Un control contra l’absentisme escolar a Figueres detecta i lliura als seus pares 14 menors que no estaven a classe

Arxiu ACN: Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Figueres.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El dispositiu, un dels que el consistori realitza periòdicament, preveu transferir els casos als serveis socials en cas de reincidència

Arxiu ACN: Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Figueres.
Arxiu ACN: Imatge d’arxiu d’una patrulla de la Guàrdia Urbana de Figueres.

La Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d’Esquadra han realitzat aquest dijous un dispositiu conjunt contra l’absentisme escolar als voltants d’escoles i instituts de la capital de l’Alt Empordà. El control s’ha saldat amb la detecció de 14 menors que no estaven a classe dins del seu horari escolar. Els menors han estat lliurats als seus pares o tutors. Els controls, que es fan periòdicament, tenen per objectiu evitar la reincidència i implicar les famílies per evitar situacions d’aquest tipus. En cas de no aconseguir aquests objectius, els protocols del consistori preveuen transferir els casos més greus a Serveis Socials i Educació i imputar si cal les famílies reincidents.

El problema de l’absentisme escolar, especialment entre la comunitat gitana, és una qüestió que fa temps que preocupa a l’Ajuntament de Figueres. Tant és així que el consistori va posar en marxa l’any passat un protocol per lluitar contra aquest fenomen i que en cursos anteriors va finalitzar amb la imputació de famílies per permetre que els seus fills faltessin a escola durant llargs períodes de temps quan els menors estaven en edat d’escolarització obligatòria.