Un equip de la Creu Roja es desplaça a França per donar suport psicosocial als familiars de les víctimes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un equip de la Creu Roja, format per 9 membres, acaba de sortir cap a França per donar suport psicosocial als familiars de les víctimes, que es traslladin fins a la zona propera a l’accident aeri de la companyia Germanwings que cobria el trajecte Barcelona – Düsseldorf.

La delegació catalana està integrada per membres de l’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d’Intervenció Psicosocial (professionals de la psicologia, el treball social i el socorrisme), juntament amb una referent de comunicació i conductors.

L’equip de la Creu Roja s’està traslladant concretament a la localitat de Digne-les-Bains, situat al departament dels Alps a l’Alta Provença, a la zona propera a l’accident aeri.

Les funcions d’aquest equip d’emergència interdisciplinar són atendre en primera instància les necessitats psicosocials que puguin sorgir als familiars de les víctimes i fer-los un acompanyament i escolta activa.

Balanç i previsions

Durant la jornada d’ahir, un equip interdisciplinar de la Creu Roja, format per una trentena de persones voluntària i tècniques, va oferir aquest suport psicosocial a l’aeroport del Prat i en d’altres punts de Catalunya. A l’IES Giola de Llinars del Vallès, un equip de la Creu Roja també va atendre els companys dels adolescents alemanys que havien estat aquesta última setmana d’intercanvi a l’escola. A més, personal de la Creu Roja de les assemblees de la Creu Roja a Castelldefels, Sant Joan Despí, Barcelona i Cornellà van donar suport a aquest dispositiu.

Durant el dia d’avui, la Creu Roja també seguirà donant psicosocial a l’hotel de Castelldefels, on estan allotjats algun dels familiars de les víctimes, i a l’IES Giola.

La Creu Roja a Catalunya també continua en contacte amb les delegacions de la institució a Alemanya i a França i amb la Creu Roja a Osca, Navarra i la Comunitat Valenciana, que tenen dispositius preparats per si calgués reforçar l’equip català.

Comparteix-ho amb els teus amics: