Un estudiant de la universitat de Girona rep una de les beques per a universitaris amb discapacitat de Fundación ONCE

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dins el programa ‘Oportunidad al Talento’, realitzat amb el suport del INECO, Santalucia, Bankia i 3M, així com del Fons Social Europeu

IF

Un total de sis estudiants d’universitats catalanes –Politècnica (2), Autònoma (2), Universitat de Barcelona i Universitat de Girona- han rebut una de les beques per a universitaris amb discapacitat que ofereix Fundación ONCE dins de la segona edició del programa ‘Oportunidad al Talento’, una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’INECO, l’enginyeria pública del Ministerio de Fomento, Santalucia, Bankia i 3M.

A tot l’Estat, 55 estudiants amb discapacitat procedents de 30 universitats han obtingut una beca de la Fundación ONCE per continuar els seus estudis, realitzar treballs d’investigació o pràctiques en empreses.

En total s’han concedit 17 beques per a mobilitat internacional, que tenen una ajuda financera de 6.000 euros cadascuna; 22 beques per a la realització de màster o cursos de postgrau, amb 3.000 euros a cadascuna; 10 beques per a pràctiques, amb 600 euros mensuals durant 6 mesos; 3 beques de doctorat, amb 12.000 euros cadascuna, i 3 beques d’investigació, amb 25.000 euros cadascuna.

En aquesta segona edició s’han rebut un total de 266 sol·licituds. Els alumnes que han obtingut beques procedeixen de 30 entitats acadèmiques, incloses dues universitats estrangeres.

Per àrees geogràfiques, a més de les 6 de Catalunya, s’han becat a 14 estudiants amb discapacitat procedents de les universitats de la Comunitat de Madrid i 13 d’Andalusia. Galícia i Comunitat Valenciana aporten 4 cadascuna, 3 de Castella i Lleó; Astúries, País Basc i La Rioja, 2 cadascuna; Canàries i Múrcia 1 estudiant. A més altres tres alumnes procedeixen d’una escola de negocis i de dues universitats estrangeres.

Pel que fa a les àrees del saber hi ha estudiants de grau en Música, diferents àrees d’Enginyeria, Arquitectura, Química, Dret, Veterinària, Administració i Direcció d’Empreses, Filologia, Psicologia i Història, entre d’altres.

L’acte de lliurament de les beques va tenir lloc divendres a la seu de Fundación ONCE a Madrid sota la presidència de Jorge Sainz González, secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport; Jose Arnaez Vadillo, rector de la Universitat de la Rioja i president del Comitè Executiu de la CRUE per a Assumptes Estudiantils; Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundación ONCE; Luis Cayo Pérez Bueno, president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), i Isabel Martínez Lozano, comissionada per a Universitat, Joventut i plans especials de Fundación ONCE.