Un euro destinat a entitats solidàries per cada volta que es faci a l’escola

Comparteix-ho amb els teus amics:

Esforç físic a canvi d’euros que es destinen a entitats benèfiques. Aquest és l’objectiu de la cursa solidària que des de fa tres anys realitzen els alumnes de l’escola Taialà de Girona. Petits, grans, exalumnes i professors participen en aquesta iniciativa benèfica que enguany ja ha comptat amb 154 assistents. Els infants han d’espavilar-se per buscar padrins – pares, avis, familiars, amics o coneguts- que estiguin disposats a donar cinquanta cèntims o un euro per cada volta que els alumnes realitzin al pati de l’escola. Enguany, s’han recollit uns 1.800 euros que es destinaran a La Casa dels Xuclis, un centre d’acollida per les famílies dels infants que pateixen càncer.

00101062014
ESCOLA TAIALÀ – ACN Un instant durant el tret de sortida d’un dels grups que participaven a la cursa.

La idea va sorgir ara fa tres anys des del departament d’educació física del centre educatiu gironí i, ràpidament, va aconseguir el suport de l’AMPA i de tots els professors del claustre. En la primera edició, la cursa va comptar amb 91 participants i es van aconseguir reunir 1.200 euros per l’associació SOS Richi, en suport a un infant gironí amb càncer que necessitava cobrir les despeses del seu tractament als Estats Units. El segon any ja es van arribar als 104 inscrits i 1.500 euros per al Banc d’Aliments. Enguany, 154 alumnes s’han posat el xandall i han corregut diverses voltes a l’escola per recollir 1.800 euros per a La Casa dels Xuclis.

“És una experiència molt bonica, no només per la vessant esportiva sinó per l’objectiu solidari, tota l’escola treballa perquè sigui possible i la cursa es fa fora de l’horari escolar”, explica la directora del centre, Esther Ripoll. Des del principi, l’escola Taialà ha apostat per aprofundir en la vessant solidària realitzant o col·laborant en diversos projectes benèfics de forma voluntària. “En el cas de la prova esportiva, han estat els mateixos pares i alumnes qui podien proposar les entitats o associacions que consideraven més interessants i llavors van escollir-ne una per mitjà d’una votació”, ha recordat Ripoll.

Any rere any, ha anat augmentat el nombre de voluntaris que es sumen a aquest projecte. Aquest 2014, com a novetat, pares, adults, mestres o exalumnes també han pogut participar-hi en el nou apartat anomenat ‘Sènior’. “La cursa es divideix en quatre recorreguts segons l’edat dels participants i cada volta que facin els alumnes suposa més diners per a l’entitat benèfica escollida”, ha explicat la directora.

I és que els estudiants, tant petits com grans, han de buscar-se un padrí – ja siguin els seus pares, avis, tiets, familiars, amics o veïns- que vulguin lliurar cinquanta cèntims o un euro per cada volta que fa l’alumne. “La quantitat de diners la fixa l’alumne i el padrí, pot anar des de cèntims d’euro a dos euros”, ha apuntat Ripoll. La gran majoria dels estudiants aconsegueixen tenir un padrí tot i que n’hi ha d’altres que han arribat a tenir-ne tres, quatre o, fins i tot, sis padrins.

“Cada cop els nens estan més engrescats, ja saben de què es tracta i esperen aquesta iniciativa amb ganes”, comenta un dels professors d’educació física, Marc Bellapart. A darrere de la cursa, però, hi ha una gran feina d’organització, preparació i tutories. “Setmanes abans que es realitzi, venen membres de l’organització escollida a explicar què fan, es mostren vídeos i els alumnes aprenen de què es tracta”, comenta la directora. “És una iniciativa que no seria possible sense l’ajuda de tot el professorat, els alumnes i pares de l’escola”, conclou Bellapart.