Un incendi obliga a desallotjar els veïns d’un edifici de Figueres i descobreix una plantació de marihuana

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els mossos han trobat 160 plantes en un dels domicilis del bloc de pisos ubicat al número 65 del carrer Sant Pau

Un incendi ha obligat aquesta matinada a desallotjar els veïns d’un edifici de dues plantes al número 65 del carrer Sant Pau de Figueres. El foc, que s’ha originat al quadre elèctric ubicat a l’entresòl, ha posat al descobert una plantació de marihuana en un dels pisos. Els Mossos d’Esquadra hi han trobat 160 plantes i làmpades per al seu cultiu, que ara estan sota custòdia policial. L’avís de l’incendi s’ha produït a les 3.06 hores de la matinada i ha obligat a mobilitzar quatre dotacions de Bombers, efectius dels mossos i de la Guàrdia Urbana de Figueres, i el SEM. Una de les famílies afectades ha passat la nit en un hotel de la ciutat, que ha estat facilitat per l’ajuntament, i l’altra s’ha desplaçat fins a casa d’uns familiars.

Fuentes B. Agents dels Mossos d'Esquadra, amb les bosses amb 160 plantes de marihuana, i veïns a l'exterior del número 65 del carrer Sant Pau de Figueres on s'ha declarat un incendi la matinada del 26 d'agost de 2016.

Cap de les quatre persones que vivien a l’edifici ha resultat ferida. En el moment en què s’ha declarat l’incendi una de les famílies, la que viu a la segona planta, es trobava al seu domicili. Alertats per les flames i el fum que pujava de la planta principal, han marxat corrents pel seu propi peu deixant la porta de casa oberta. Això ha fet que, fruit de les altes temperatures i de la intensa columna de fum, el pis s’hagi vist afectat, amb despreniments del guix de les parets, segons fonts dels bombers.

Quan els serveis d’emergència han arribat al lloc dels fets, a l’edifici només hi havia tres gossos, que han resultat il·lesos. El foc ha devorat les portes d’entrada a l’edifici i ha malmès la planta baixa, que es troba plena de runes i amb el quadre elèctric i els comptadors, calcinats. L’escala també s’ha vist afectada.

L’aparellador municipal de l’Ajuntament de Figueres, que ha visitat l’edifici aquest matí per determinar l’abast del foc, ha declarat que no hi ha afectacions estructurals. Amb tot, la brigada municipal retirarà alguns elements que corren el risc de caure. En les properes hores, el consistori decidirà si els veïns poden tornar o no a casa seva al llarg del dia d’avui . De moment, els serveis de llum i gas estan tallats.

El foc també ha afectat els dos locals contigus a l’edifici d’habitatges on s’ha declarat l’incendi. El que n’ha sortit més malparat és on hi ha un negoci de tatuatges.

Agents dels Mossos d’Esquadra s’han endut a quarts d’onze del matí en dues bosses de plàstic les 160 plantes de marihuana que l’incendi ha deixat al descobert en un dels pisos. La policia catalana procedirà a denunciar-ho. També s’han trobat làmpades per al cultiu de la plantació.

Els investigadors treballen per determinar la causa exacta del foc, que s’ha originat al quadre elèctric. No es descarta que aquest hagués estat punxat per al cultiu de la droga.

Els veïns de les cases del davant s’han sobresaltat per les flames, molt virulentes -assenyalen-, i l’intens cruixir que provocaven. Aquest matí, diversos curiosos s’han apropat fins al número 65 del carrer Sant Pau per intentar conèixer de primera mà l’abast de l’incendi.

foto: Fuentes B.
Agents dels Mossos d’Esquadra, amb les bosses amb 160 plantes de marihuana, i veïns a l’exterior del número 65 del carrer Sant Pau de Figueres on s’ha declarat un incendi la matinada del 26 d’agost de 2016.