Un mitjà de comunicació online en suport mòbil, Premi Recerca d’Emprenedoria a Santa Coloma

Comparteix-ho amb els teus amics:

Espcializados: creació d’un mitjà de comunicació online sobre tecnologia mòbil, de Pol Ribas Pibernat, ha rebut el Premi d’Emprenedoria, modalitat que s’ha estrenat en aquesta tercera edició dels Premis de Recerca que organitza l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, i que s’adrecen tant a alumnes d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius, que estudien o resideixen a Santa Coloma, com a persones majors d’edat.

Els premiats juntament amb l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i la regidora d’Educació, Teresa Garcia (esquerra)

Aquest dimarts 15 de març s’ha celebrat a la Casa de la Paraula l’acte de lliurament dels premis als treballs d’investigació, que tenen per objectiu promoure la recerca en totes les àrees de coneixement i sobre temes relacionats amb Santa Coloma de Farners, mitjançant la concessió de premis als treballs guanyadors en cada categoria.

Les categoria A –adreçada a alumnes d’ESO de centres educatius de Santa Coloma o residents al municipi– i C –adreçada a qualsevol persona adulta–, han quedat desertes en aquesta ocasió, ja que no s’hi ha presentat cap treball, en el primer cas, i el que es va presentar a la C no complia del tot les bases del concurs. En les modalitats de la categoria B –adreçada a alumnes de Batxillerat o de Cicles Formatius de centres escolars de Santa Coloma o bé residents al municipi­–, en canvi, el jurat destaca que hi ha hagut un alt nivell de rigor en el contingut dels treballs presentats, també entre els no premiats. A banda del Premi d’Emprenedoria per a la proposta de Pol Ribas, el treball Ell beu el que tu beus, d’Anna Cufí Jou, s’ha emportat el Premi de Ciència i Tecnologia; Fem Cinema: “Heroïna”, d’Adrià Expòsit, el Premi d’Arquitectura, Art, Medi Ambient i Urbanisme; el Premi d’Humanitats i Ciències Socials, ha recaigut en el treball de Berta Gil La mitologia en l’obra de Joan Vinyoli; i per últim, el Premi d’Àmbit Local ha estat compartit entre Impacte de la censura Franquista sobre la revista Ressò, d’Emma Santanach Soler, i Disseny d’un sistema de reg per a l’hort de l’INS SCF, de Genís Portas Masmiquel.

Als premiats en la categoria B els ha correspost un premi en metàl·lic de 400 euros, que hauran de destinar a adquirir llibres, música, material educatiu o informàtic, entre d’altres. D’aquests, 100 euros seran per al centre on s’ha desenvolupat el treball. A més a més, es farà difusió del treball premiat. El jurat, format per un president –en aquest cas l’alcalde del municipi, Joan Martí–, sis vocals que són llicenciats en les matèries objecte dels treballs, professors de Cicles Formatius, Batxillerat i ESO, i un secretari amb veu però sense vot, han valorat l’originalitat dels treballs, el plantejament d’objectius, el rigor i el tractament científic, la metodologia utilitzada, l’estructura i la presentació del treball.

Foto: David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners
Els premiats juntament amb l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i la regidora d’Educació, Teresa Garcia (esquerra)