Un motorista drogat i begut protagonitza una persecució per Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Drogat, begut, a cavall d’una moto que segurament havia robat i amb la policia perseguint-lo des de la Devesa fins a Santa Eugènia. Aquest és el particular currículum d’un home de 39 anys a qui la Policia Municipal de Girona va detenir dimarts, després que una patrulla el veiés passant rabent per davant seu. El motorista, que durant la fugida va posar-se en contra direcció i fins i tot va provocar un accident, no en va tenir prou amb tot el què ja havia fet quan el van poder aturar. Va intentar fer-se passar per un altre, però la jugada no li va sortir bé. L’home, que tenia una ordre judicial pendent, va acabar detingut per conducció temerària, falsificació documental i usurpació d’estat civil.

[vimeo url=”https://vimeo.com/122749278″ width=”560″ height=”315″]

958506
POLICIA MUNICIPAL DE GIRONA La moto que conduïa el detingut, i que va llançar per terra quan la Policia Municipal el va aconseguir interceptar a l’alçada de Santa Eugènia

La detenció va tenir lloc aquest dimarts a tres quarts de cinc de la tarda. Una patrulla d’atestats de la Policia Municipal de Girona, que feia tasques de seguretat ciutadana, va veure el motorista com passava rabent per davant seu. L’home es va saltar un semàfor en vermell a la rotonda del Rellotge i, quan els agents el van començar a seguir, en comptes d’aturar-se encara va accelerar més.

El motorista va començar a circular de manera temerària per provar de burlar els agents. Per perseguir-lo, la Policia Municipal va activar dos motoristes, que van aconseguir localitzar-lo quan anava en direcció al barri de Santa Eugènia.

Durant la fugida, el motorista es va posar en contra direcció i va provocar un accident. Els agents no el van poder aturar fins a l’alçada de la Punxa, entravessant un cotxe que li va barrar el pas. L’home va llançar la moto per terra i va començar a córrer, però els agents el van atrapar pocs metres més enllà.

Drogat i begut

Els agents li van fer tant la prova d’alcoholèmia com el drogotest, i en tots dos casos el motorista va donar positiu. Quan la Policia Municipal de Girona va anar a retirar el ciclomotor, els agents van veure que, segurament, l’home havia robat la moto. El número de bastidor estava ratllat i era il·legible, la matrícula no coincidia ni amb la marca ni amb el model, li havien fet el pont per engegar-la i, a més, el detingut no en tenia les claus.

Per si no n’hi hagués prou, el motorista va provar de fer-se passar per un altre. Es va identificar donant unes dades falses, però la jugada no li va sortir bé. Un caporal el va reconèixer ja que no era la primera vegada que el detenia.

L’home, Diego M.N, té 39 anys i és veí de Girona. De fet, no és la primera vegada que en fa alguna, perquè tenia pendent una ordre de crida i cerca dictada per un jutjat. Ara, a aquests càrrecs n’hi haurà de sumar tres més per conducció temerària, falsificació documental i usurpació de l’estat civil.

De moment, la policia està intentant localitzar el propietari de la motocicleta. Si fos robada, Diego M.N. tindria un altre delicte al llistat de tots els que va cometre dimarts.

Girona (ACN)