Un nou curs del Consell dels Infants d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Torre Malagrida ha acollit aquesta tarda una de les trobades dels representants dels alumnes que aquest any participen del Consell dels Infants.

Les noves tecnologies és el tema central del Consell que, aquest any, arriba a la cinquena edició.

El Consell dels Infants d’Olot, la proposta de participació infantil de l’Ajuntament d’Olot, arriba aquest curs 2019-2020 la seva cinquena edició. Com cada any, hi participaran tots i totes els i les alumnes que fan 5è de primària a totes les escoles d’Olot.

LES NOVES TECNOLOGIES és el tema que han escollit, com en les anteriors edicions, els alumnes. A partir de les sessions de treball a l’aula, que es realitzen durant els mesos de gener, febrer i març, aniran elaborant les propostes sobre aquest tema. Propostes emmarcades sota una sèrie de preguntes inicials com ara: Com ens relacionem amb Internet, les xarxes socials, els hastags o els videojocs? Quant de temps hi dediquem al dia? En quins aspectes ens millora la qualitat de vida i en quins altres no? Què podem fer com a ciutat d’Olot per què les noves tecnologies millorin les nostres vides?

Després de les sessions de treball a l’aula, en sortiran les propostes finals que es presentaran al Ple Extraordinari del Consell dels Infants que tindrà lloc el 16 d’abril de 2020 al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot.

A banda de les sessions a les aules de les diferents escoles, de cada classe hi ha dos infants que formen part del grup de Representants del Consell dels Infants. Una trentena de nens i nenes que es reuneixen un cop al mes a la tarda, fora de l’horari escolar, per treballar tot allò que ha anat sorgint a les aules, preparar les propostes i el Ple a l’Ajuntament. A més, els representants del Consell dels Infants també dediquen una de les seves trobades a pensar en una entitat de la ciutat que desenvolupi una activitat que promou els valors de les Ciutats Educadores, per fer-li un reconeixement públic el mateix dia del Ple a l’Ajuntament. Els representants del Consell dels Infants es reuneixen a l’alberg Torre Malagrida. Aquesta tarda l’alcalde Pep Berga ha saludat els representants dels alumnes que han participat de la trobada. Berga els ha agraït la seva feina i els ha animat a “pensar projectes ben interessants que puguin fer millor i que arribin a tota la ciutat”.

El Consell dels Infants d’Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat. Treballar amb els nens i nenes per a que coneguin, pensin, reflexionin, proposin, participin i es comprometin amb la seva, i amb la nostra ciutat, afavorirà que tinguem una ciutat viva, activa, participativa i inclusiva.

Info: conselldelsinfantsolot.cat

Comparteix-ho amb els teus amics: