Un nou operatiu a Girona contra el frau elèctric detecta 20 comptadors connectats il·legalment

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els tècnics d’Endesa i els Mossos d’Esquadra han revisat vuit edificis dels carrers Roure i Castanyer

Un nou operatiu contra el frau elèctric al barri de Font de la Pólvora de Girona s’ha saldat amb la desconnexió de 20 comptadors punxats il·legalment a la llum. Tècnics d’Endesa amb efectius de seguretat ciutadana, ARRO i també de la canina dels Mossos d’Esquadra han revisat vuit edificis dels carrers Roure i Castanyer i han detectat que, en una vintena de casos, els veïns estaven connectats de forma fraudulenta a l’electricitat. Segons fonts policials, l’operatiu s’ha dut a terme sense incidents. A banda de detectar casos relacionats amb la defraudació de fluid elèctric, la policia també aprofita per descobrir possibles plantacions de marihuana. A diferència d’altres operatius, en aquest cas no n’han trobat.

Pi, Xavier / Arxiu ACN Efectius dels ARRO durant l'operatiu que es va muntar a principis de setembre al barri de la Font de la Pólvora per treure més comptadors a pisos del barri que defrauden la llum (Horitzontal)

A les nou del matí, efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, seguretat ciutadana de l’ABP del Gironès-Pla de l’Estany així com la unitat canina -acompanyats de la Policia Municipal- han tornat al barri de la Font de la Pólvora per a un nou dispositiu contra el frau elèctric.

Aquesta vegada, el tècnics d’Endesa han revisat els comptadors de vuit edificis dels carrers Roure i Castanyer. En total, han desconnectat 20 comptadors de veïns que tenien punxat el subministrament elèctric i consumien llum il·legalment. Els veïns s’enfronten a acusacions per delictes de defraudació de fluid elèctric.

L’operatiu, que ha durat fins a dos quarts de dues de la tarda, s’ha dut a terme sense incidents. La policia també aprofita aquests dispositius per comprovar que a l’interior dels pisos no s’estigui plantant marihuana i s’usi la llum punxada per cultivar-la. A diferència d’altres operatius, en aquest cas no s’ha detectat cap plantació.

Foto: Pi, Xavier / Arxiu ACN
Efectius dels ARRO durant l’operatiu que es va muntar a principis de setembre al barri de la Font de la Pólvora per treure més comptadors a pisos del barri que defrauden la llum.