Un projecte educatiu sòlid, peça clau per tenir institut a la Vall d’en Bas i a les Preses

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat l’escola Verntallat de la Vall d’en Bas.

Una de les peticions que ha rebut el conseller està relacionada amb la voluntat de que la Vall, juntament amb els alumnes de Les Preses, tinguin la possibilitat de cursar l’educació secundària en un nou institut. Així li ha transmès l’alcalde, Lluís Amat. A la visita, que també ha passat per l’escola de la Bòbila de les Preses, també hi ha assistit l’alcalde d’aquest municipi veí, Pere Vila. El compromís dels dos consistoris és seguir treballant per presentar una proposta de consens a l’executiu català.

En concret, el conseller s’ha referit a la petició dels Ajuntaments de Les Preses i de la Vall d’en Bas, per tal de disposar d’un institut escola que doni cobertura als dos municipis. Bargalló ha declarat que:

“hem escoltat la proposta i els hi he comentat quines condicions mínimes el Departament creia que havia de tenir un institut escola. Una de les condicions fonamentals és un projecte educatiu sòlid, divers i continuat, i m’han dit que ja l’estan treballant i, per tant, quan tinguin el projecte elaborat entrarem a valorar com amb la resta de peticions d’instituts escola que tenim damunt la taula de tot Catalunya”.

Bargalló ha dinat amb consistoris i professionals del sos centres i, posterioment, s’ha desplaçat al centre de Santa Pau.