Un restaurant olotí guardonat per promocionar vins emparats en les DO de Catalunya

Cafè Europa Restaurant · Olot
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els vins catalans celebren el seu bon moment celebrant que per primer any són líders de vendes a Catalunya

ACN Barcelona .- Una dotzena de restaurants catalans han estat guardonats amb un dels premis Cartaví per promocionar vins emparats en les DO de Catalunya en els seus menús diaris. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha presidit la cerimònia d’entrega de premis que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al Palau Reial del Pedralbes de Barcelona. Ciuraneta ha subratllat el bon moment dels vins catalans, que aquest any, per primera vegada, són líders de vendes a Catalunya amb un 33,7% del mercat per davant dels líders tradicionals, els vins de Rioja.

Els premis s’han dividit aquest any en dues fases, les semifinals i una gran final. Les semifinals s’han dut a terme a les quatre demarcacions provincials catalanes. Després un jurat acreditat ha escollit els guanyadors, tres restaurants per cada província catalana més tres de Barcelona capital. Així, d’un total de 50 finalistes, s’han premiat 12 restaurants.

Els restaurants guanyadors es dividien en tres categories, en funció dels preus dels menús. A la província de Tarragona han estat el restaurant Les Moles, d’Ulldecona (Montsià); i l’Hostal Sport, de Falset. La tercera categoria ha quedat deserta.

A la província de Lleida els guanyadors han estat el restaurant La Boscana, de Bellvís (Pla d’Urgell); i el restaurant L’Estel de la Mercè, de Lleida. La tercera categoria ha quedat deserta.

A la província de Girona els guanyadors han estat el restaurant Vicus, de Pals (Baix Empordà); el restaurant Antaviana, de Figueres, i el restaurant Cafè Europa, d’Olot.

A la província de Barcelona els premiats han estat el restaurant Ca L’Ignasi, de Cantonigròs (Osona); el restaurant L’Era, d’Arenys de Munt (Maresme), i el restaurant La Gurmeteria, de Terrassa.

Finalment, els premiats a la ciutat de Barcelona han estat el restaurant La Taverna del Clínic i el restaurant La Llavor dels Orígens. El premi de la tercera categoria ha quedat desert.

També cal destacar el premi especial de l’organització Cartaví 2015, que ha recaigut en les onze denominacions d’origen catalanes.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=vuku_z2OMww” width=”560″ height=”315″]