Un Sant Lluc molt cultural

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot ha tornar a preparar un intens programa d’activitats culturals coincidint amb la Fira de Sant Lluc. A més d’exposicions, visites guiades i xerrades el Teatre Principal d’Olot acollirà dues grans propostes: L’esquetlla de la Torratxa, teatre musical i d’humor, i En Pere i el llop, un espectacle musical per a tota la família amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

20141013.Sant Lluc

La Fira de Sant Lluc compta des de fa una colla d’anys amb una important programació cultural durant els dies en què se celebra. Des de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, s’ha preparat un extens i variat programa d’activitats amb propostes per a tot tipus de públics: visites guiades, exposicions, teatre, música i xerrades.

Destaquen dues potents propostes que acollirà el Teatre Principal d’Olot. En l’àmbit teatral s’hi podrà veure L’esquetlla de la Torratxa, un text de Serafí Pitarra que porta a escena la companyia Egos Teatre. Humor, música i crítica amb un text que, tot i ser estrenat l’any 1864, avui en dia encara és molt vigent. L’espectacle serà dissabte 18, a les 20 h. El preu de les entrades va dels 4 als 18 euros i es poden comprar anticipades en aquest enllaç o bé de forma presencial al Teatre i a Can Trincheria, i des d’una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Teatre.

En música, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat oferirà En Pere i el llop, l’obra simfònica per a tota la família més escoltada de tots els temps. És un conte en què cada personatge està interpretat per un dels instruments. A més, en aquesta versió, s’hi incorporen projeccions de dibuixos que ajuden a seguir la història. Es podrà veureu el diumenge 19, a les 12 h, al Teatre. Venda d’entrades en aquest enllaç , al Teatre i a Can Trincheria, o des d’una hora abans de començar a la taquilla del Teatre.

Els Museus d’Olot també proposen un seguit d’activitats per Sant Lluc. Dues visites guiades: una a l’exposició “La vida a pagès, estudi de la masia catalana”, la qual continurarà amb un itinerari per masies del voltant d’Olot (dissabte 18, 9 h, Museu dels Volcans) [+info], i una a la mostra dels 125 anys dels Gegants d’Olot, que anirà a càrrec de l’historiador Josep Murlà (dissabte 18, 12 h, Museu dels Sants). En col·laboració amb el PEHOC i l’Associació de Dones Alba, es farà la segona conferència del Cicle de xerrades sobre la dona, dedicada a “La dona creadora”, i en la qual intervindran Pilarín Bayés, Àfrica Fanlo i Roser Mata, conduïdes per Anna Torrent (dissabte 18, 18 h, Museu de la Garrotxa). A l’Hospici s’hi podrà veure la maqueta del Tren d’Olot feta per l’Associació Amics del Tren Olot-Girona, la qual ha estat seleccionada per mostrar-se a París, en una de les fires més reconegudes del món del modelisme ferrioviari. Es podrà visitar durant tot el cap de setmana [+info] . A més, el diumenge ales 16 h, es presentarà el nou gegant de l’Associació dels Amics del Tren (fet per Tavi Algueró i Àngel Rigall) un regal que l’artista irlandesa Aideen Barry els hi fa a través del projecte Changing Tracks.

Com cada any també, els Museus d’Olot organitzen un sorteig entre totes les persones que els visitin des de Sant Lluc fins al 30 de novembre. Enguany, el guanyador s’endurà un saquet regal D’Aquí la Garrotxa amb dues experiències i dos productes de la comarca. Per participar-hi només cal omplir les butlletes que es troben en els Museus. El dissabte 18 i el diumenge 19 d’octubre, hi haurà jornada de portes obertes als tres.

El diumenge a les sis de la tarda, al Teatre Principal, el Col•lectiu de Cinema Independent de la Garrotxa projectarà el documental Disseny del color, dedicat a Miquel Duran, Sebastià Congost, Quim Domene, Manel Puigbó i Danés. A la mateixa hora, a l’església dels Caputxins tindrà lloc el concert coral de tardor amb el Cantàbile Cor de Cambra, la Capella Polifònica de Girona, el cor Cypsella de Sant Feliu de Guíxols i el Cor Juvenil Gaia.