Una alumna de l’Institut La Garrotxa d’Olot guanya el VII Concurs d’Emprenedoria a l’FP de les comarques gironines

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els premis són organitzats pels Serveis Territorials d’Educació amb la col·laboració de la Diputació, la Cambra de Comerç de Girona, FOEG i PIMEC

El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós, anuncia 7 nous cicles formatius per al curs 2019-2020 als centres de les comarques gironines

El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, el director general de Formació Professional, Joan-Lluís Espinós i el director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, han presidit aquesta tarda el lliurament dels premis de la setena edició del Concurs d’Emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines. L’objectiu del concurs és fomentar la formació en emprenedoria i l’esperit emprenedor entre l’alumnat de Formació Professional.

El premi en la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Mitjà ha estat per a l’alumna Eulàlia Picas, de l’Institut La Garrotxa, d’Olot. I en la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Superior han resultat guanyadors els alumnes Emma Clàudia, Mireia Giol, Irene Vilà i Alexandra Giorgiana, del CFGS d’Administració i Finances, i Enric Isart, Xavier Llopart, Alex Sànchez i Pau Ruscalleda, del CFGS de Manteniment Electrònic de l’Institut Montilivi de Girona.

A més, també s’ha concedit un accèssit per la qualitat del projecte als alumnes Marcel Martínez i Chema Sànchez del CFGS de Direcció de Serveis en Restauració de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

Els guardons s’han lliurat aquesta tarda en un acte celebrat a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona, on també hi han participat Gemma Coll, de la Cambra de Comerç de Girona; Ernest Plana, president de la FOEG, i Ayub Nakmoussi, de PIMEC, que col·laboren amb els Serveis Territorials d’Educació en l’organització del concurs.

El director territorial d’Educació ha destacat “la qualitat dels projectes presentats així com la importància de l’emprenedoria entre els joves com una eina d’inserció laboral“. També ha agraït la col·laboració de la Diputació, de la Cambra de Comerç, FOEG i PIMEC.

El projectes premiats han estat:

– Millor projecte de Grau Mitjà: Apadrinament de bestiar transhumant i rutes a cavall de l’alumna Eulàlia Picas, de l’Institut La Garrotxa d’Olot, que ha cursat el cicle de grau mitjà de Producció Agropecuària.

– Millor projecte de Grau Superior: ARNAU, dels alumnes Emma Clàudia, Mireia Giol, Irene Vilà i Alexandra Giorgiana, del CFGS d’Administració i Finances, i Enric Isart, Xavier Llopart, Alex Sànchez i Pau Ruscalleda, del CFGS de Manteniment Electrònic de l’Institut Montilivi de Girona

– Accèssit per la qualitat del projecte: WHEREAT, dels alumnes Marcel Martínez i Chema Sánchez, que han cursat els cicle formatiu de grau superior de Direcció en Serveis en Restauració de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

Durant l’acte, Xènia Semis, fundadora de RITA ROW ha fet la conferència inaugural.

El jurat del concurs està format per representants dels Serveis Territorials d’Educació, la Diputació, PIMEC, FOEG i la Cambra de Comerç de Girona.

El públic assistent -empresaris, professors, alumnes, familiars i amics- ha gaudit d’una celebració en la qual s’ha posat èmfasi en la importància de fomentar l’emprenedoria entre els joves i que ha finalitzat amb l’actuació del Cor Preludi, format per joves de les comarques gironines.

Novetats en l’oferta de cicles formatius

El director general de Formació Professional, Joan-Lluís Espinós, i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, han anunciat en el decurs de l’acte les novetats en l’oferta de cicles formatius per al curs 2019-2020 als centres de les comarques gironines.

Aquestes novetats es concreten en els següents cicles:

– CFGM Jardineria i floristeria a l’Institut de la Bisbal d’Empordà.
– CFGM Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural a l’Institut Salvador Espriu de Salt.
– CFGM Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural a l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí.
– CFGS Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins a l’Institut Montilivi de Girona.
– CFGS Anatomia Patològica i Citodiagnòstic a l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona.
– CFGS Condicionament físic a l’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar.
– CFGS Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma a l’Institut de Vidreres.

Comparteix-ho amb els teus amics: