Una dona de Sant Jaume de Llierca es quedarà al carrer perquè l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca li tirarà la casa a terra

Comparteix-ho amb els teus amics:

Maria Àngels Davesa, la dona que viu al Casals a Can Coma de Dalt de Sant Jaume de Llierca, es quedarà al carrer perquè li hauran tirat la casa a terra, per que l’Ajuntament de ERC ha de donar aquest pas per fer negocis privats amb el pla parcial urbanístic d’un sector del polígon industrial del Pla de Politger.

Malgrat la immediatesa de l’enderroc (que s’executarà amb una autorització judicial), Davesa no preveu deixar la casa i, ara per ara, no sap on podria anar, segons va dir ahir, la finca va passar a ser propietat de l’Ajuntament. Hi cria aviram i mena els camps.

Els advocats de la dona, el gabinet de Rogeli Montoliu, mantenen que, per més que hi hagi un pla parcial, si l’Ajuntament de l’alcalde, Ferran Puig (ERC) volgués podria evitar l’enderroc, tal com ha fet amb una altra masia afectada pel polígon. A les darreres hores han presentat el cas al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb l’esperança que considerin el Casals un bé patrimonial amb interès etnogràfic, ja que l’edifici conserva estructures i molts elements de quan va ser construïda al segle XVIII, també s’han adreçat al President del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona Agustì de CiU-Olot.

Per Juan R. Lejarza d´Argelaguer
llierca.wordpress.com