Una empresa privada a donat més de 3.000 vídeos a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat mes de novembre elgarrotxi.cat i l’ajuntament d’Olot, van signar un conveni pel qual elgarrotxi.cat es compromet a la donació i cessió dels drets d’explotació del fons d’elgarrotxi.cat amb destinació a l’Arxiu comarcal de la Garrotxa (ACGAX), per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general.

Elgarrotxi.cat fa la transferència de les imatges a l’ACCGAX dues vegades a l’any (juny i desembre). Actualment i encara que no especifica el conveni, sempre es transferirà a part de la imatge editada, l’arxiu original. Cal destacar que les donacions s’efectuen sense cap mena de contraprestació. Així mateix cedeix de forma gratuïta i exclusiva els drets d’explotació de les imatges del FGC a l’Ajuntament d’Olot.

Amb aquest conveni elgarrotxi.cat, es converteix amb l’empresa privada amb més aportacions de documentació audiovisual, sense lucre, de la comarca. Així els arxius de propietat d’elgarrotxi.cat, que aporten tota mena d’imatges tant com de festes majors, exposicions, notícies, esports entre altres, queden a disposició publica.

La creació d’un referent

Elgarrotxi.cat va néixer fa quatre anys, amb la finalitat de divulgar l’agenda soci cultural de la comarca, a causa de la falta d’un punt de referència on es poguessin consultar totes les activitats i esdeveniments de la comarca. Un cop començat es va veure que no només calia un lloc per l’oci i la cultura, sinó també per donar veu, a totes les entitats i diferents grups associatius de la Garrotxa. Des de llavorselgarrotxi.cat, malgrat la falta de recursos, econòmic, humans i fins i tot de coneixements, ha anat evolucionant i creixent en nombre d’audiència i de continguts, ja que la demanda ho fa possible.

Elgarrotxi.cat es complau a poder haver estat d’utilitat en algun enregistrament per la Generalitat de Catalunya que va demanar autorització per utilitzar les nostres imatges, o com el vídeo del pessebre vivent de Santa Pau, que va estar utilitat pel reconegut periodista Quim Monzó en un dels seus articles d’opinió a La Vanguardia, entre altres institucions o associacions que han pogut fer servir el treball fet perelgarrotxi.cat.

El secret de l’èxit

És evident que elgarrotxi.cat és un mitjà que transmet la informació ràpidament, sense censures, amb total transparència i s’apropa a la necessitat que la societat té de fer difusió del que fa. No soms un mitjà de comunicació típic, soms independents, tampoc soms periodistes, som gent amb ganes de fer coses per la nostra comarca. Això i el suport de molta gent, ha permès que elgarrotxi.cat sigui cada dia més gran, el treball, la i•il·lusió, les ganes i fins i tot les crítiques que consirem totes bones, perquè ens fan més forts i són la nostra guia per seguir endavant, per continuar el que s’ha de continuar, per corregir el que s’ha de corregir, etc.. Elgarrotxí és una empresa d’èxit perquè fa el que vol i el que pot i fins i tot a vegades una mica més.