Una exposició virtual mostra el resultat del #SomVallBas

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Smithsonian Center for Folklife and Heritage ha inaugurat recentment “SomVallBas“, una exposició virtual que recull els resultats del projecte “Sostenibilitat Cultural a La Vall d’en Bas”, realitzat amb la participació d’un equip de recerca del Departament d’Antropologia Social i Cultural i la CORE de Patrimoni Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’exposició es centra en la vida tradicional i moderna Vall d’en Bas, amb una sèrie d’articles multilingüe que documenten la creativitat i la diversitat cultural de la zona i donen valor als seus artesans i tradicions, per impulsar el sentit de la solidaritat i la col·laboració. Les històries locals, la gastronomia, les tradicions musicals, els artesans i l’artesania de la Vall es comparteixen així amb un públic internacional.

La mostra és un dels resultats del projecte de recerca que es va iniciar a mitjans de l’any passat per preservar el patrimoni cultural de la Vall d’en Bas. Realitzat per persones de l’àmbit local i també per expertes en antropologia, història, llengua, arqueologia, música i documentació i arxivística, ha permès identificar les tradicions més estimades per la població i ha desenvolupat estratègies, com l’exposició inaugurada ara, per fer-les vitals, visibles i viables, és a dir, sostenibles.

La documentació de l’exposició passa així a formar part de la col·lecció permanent de la Institució Smithsonian. La col·lecció també s’allotjarà a dos arxius catalans, el comarcal i el de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.