Una forta tempesta amb calamarsa escombra el centre d’Osona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una forta tempesta amb calamarsa ha escombrat aquest diumenge a la tarda el centre de la comarca d’Osona i ha deixat més de 30 litres en diverses poblacions acompanyats d’abundant calamarsa. Els Bombers de la Generalitat han rebut 8 avisos a Torelló, 7 dels quals per inundacions a baixos d’immobles i 1 altre per un accident de trànsit lleu causat per l’acumulació de calamarsa -amb gruixos de fins a 15 centímetres- en diversos carrers de la població. Entre les quantitats més destacades que ha deixat la tempesta destaquen els 54 litres de Torelló -amb 20 minuts de calamarsada-, els 28,8 litres de Manlleu, els 28,4 de Gurb, els 26,4 de Sant Vicenç de Torelló o els 20,6 litres de Sant Hipòlit de Voltregà.

CEDIDA PER QUERALT AYMERICH - ACN · ID 108218/893125 Imatge de Torelló, on s'han registrat gruixos de fins a 15 centímetres de calamarsa en diversos carrers de la població.
CEDIDA PER QUERALT AYMERICH – ACN Imatge de Torelló, on s’han registrat gruixos de fins a 15 centímetres de calamarsa en diversos carrers de la població.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els episodis de pedra es poden repetir al llarg de la tarda i el vespre. Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase de prealerta l’INUNCAT davant de la previsió de pluges intenses les pròximes hores.

invitació
CEDIDA PER XAVIER LOZANO – ACN Imatge de Torelló, on s’han registrat gruixos de fins a 15 centímetres de calamarsa en diversos carrers de la població.

Des d’aquest vespre i fins a la matinada es preveu que les tempestes afectin sobretot el litoral i prelitoral de Girona, Barcelona i Tarragona. Les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat només en mitja hora i seran de caràcter local. ACN