Una nova línia aèria planeja connectar Barcelona amb cinc grans capitals dels Estats Units el 2016

Comparteix-ho amb els teus amics:

Norwegian Air Shuttle planeja connectar l’Aeroport de Barcelona-El Prat amb les ciutats nord-americanes de San Francisco, Los Angeles, Nova York, Miami i Orlando a partir de 2016, segons ha avançat aquest dimecres el fundador i conseller delegat de l’aerolínia, Bjorn Kjos. Durant la inauguració de les oficines corporatives de la companyia per al sud d’Europa a l’Aeroport del Prat, Kjos també ha assegurat que els bitllets més barats d’anada i tornada per aquestes rutes no costaran més de 300 dòlars. El conseller delegat de Norwegian també ha assenyalat que, més enllà de 2016, l’aerolínia estudia expandir-se a mercats amb especial creixement potencial com Amèrica del Sud i, especialment, l’Àsia.

“Barcelona és un punt clau per l’aerolínia a curt i llarg radi”, ha declarat e conseller delegat de l’aerolínia escandinava. Norwegian ha tancat el 2014 amb 828.218 passatgers a l’Aeroport del Prat, el que representa un increment del 36% respecte l’any anterior. La companyia, que opera a la instal·lació barcelonina des de 2008, s’ha convertit en la setena aerolínia del Prat i ja ha transportat més de 2,5 milions de passatgers en aquests set anys.

Durant el 2015, l’aerolínia disposarà d’un quart avió a la seva base operativa de Barcelona, que permetrà el llançament de cinc noves rutes aquest estiu a Birmingham (el Regne Unit), Dubrovnik (Croàcia), Billund (Dinamarca), i Stavanger i Trondheim (Noruega). La quantitat de rutes que ofereix Norwegian des de l’Aeroport del Prat passarà així d’11 l’estiu de 2014 a 15 l’estiu de 2015, amb 158 vols setmanals i una capacitat total de 29.388 places a la setmana.

Vila celebra que l’aposta de Norwegian contribuirà a convertir Barcelona en un ‘hub’

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha celebrat la inversió de Norwegian a l’Aeroport del Prat i ha destacat que el creixement de la instal·lació contribuirà a convertir Barcelona en un ‘hub’ aeroportuari internacional. Vila ha recordat que el “compromís” de Norwegian amb Barcelona es remunta al 2008 i cristal·litza ara amb l’obertura d’aquesta seu corporativa. El conseller també ha valorat positivament els plans de l’aerolínia d’expandir-se al mercat nord-americà i asiàtic durant els propers anys.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha apuntat que el mercat marcarà a les companyies la necessitat d’establir rutes entre Barcelona i les grans capitals dels Estats Units. Així mateix, el conseller ha recordat que el Govern no s’oposa a la privatització d’AENA, però ha lamentat que el procediment que està portant a terme l’executiu espanyol “no afavoreix un marc de competència” entre aeroports, ja que es passa “d’un únic agent públic a un únic agent privat”. Vila ha confiat que “no es prenguin decisions irreversibles” en aquest camp.

L’aerolínia crearà 35 llocs de treball a les noves oficines de Barcelona

Les noves oficines que ha inaugurat aquest dimecres Norwegian començaran a operar al febrer i ocuparan un espai de 600 metres quadrats en un edifici al peu de l’antiga torre de control de l’Aeroport. Amb aquesta inversió, la companyia generarà 35 nous llocs de treball a Barcelona, que arribaran a una cinquantena a mig termini, en una instal·lació que assumirà part dels serveis centrals de de la companyia escandinava en màrqueting online i offline, vendes, ingressos per serveis complementaris, o la coordinació de diversos aeroports, entre d’altres. Actualment, Norwegian ja dóna feina a un centenar de persones a la instal·lació pratenca.

Comparteix-ho amb els teus amics: