Una nova veu garrotxina irromp amb força dins l’alta literatura en català

Comparteix-ho amb els teus amics:

La garrotxina Gemma Santaló, presentarà a Olot el seu primer llibre “Pell, escates i altres camises de força”.

Pell, escates i altres camises de força és un llibre de contes de l’autora gironina, Gemma Santaló, una veu que s’estrena, brillant, en la qual creiem i que irromp amb força dins la literatura catalana, amb aquest recull de trenta relats. Unes històries que des de la senzillesa d’una vida quotidiana s’enfilen fins a la més gran complexitat de cadascun de nosaltres.

Amb aquests contes, a més d’una reflexió sobre la vida, ens endinsem de ple en allò que el poeta Foix anomenava «l’exotisme interior»: el desig, el fantasieig de la nostra ànima… Ens transmeten somnis, esperances i vivències, a voltes estripades, a voltes iròniques, d’una bellesa que esgarrapa, i cou, et cou per sempre més en algun racó de la teva pell i res, res no tornarà a ser com abans.

Pell, escates i altres camises de força
Gemma Santaló

Els trenta contes o relats breus d’aquest recull transiten entre el realisme i el realisme màgic, sobre el fil de funàmbul que separa somnis, desig i realitat. Busquen els marges i en forcen les costures, exploren lluites i trampes, sempre a la llum d’una pregunta: Què és real?

I parlen de vides descartades, camins que no són, reprimits, vies mortes… Possibilitats que no existeixen excepte en el més profund de l’ànima, on viuen, creixen i evolucionen, amb l’únic límit de la pell que les conté.

La presentació tindrà lloc el divendres, 12 d’abril, a les 7 del vespre a Can Trincheria. Amb la presència de l’autora, acompanyada de la cantautora i periodista Clara Sánchez-Castro Bonfill.

Gemma Santaló (Castellfollit de la Roca, 1971) és Llicenciada en filologia anglogermànica. Ha participat en els llibres col·lectius de relats Cara de peix i altres contes (recull premi Tinet 2018) i Alma mater i altres narracions (recull premi Mercè Rodoreda de Molins de Rei 2018). Treballa de professora de llengües estrangeres i viu a Girona. Aquest és el seu primer llibre de contes.

Comparteix-ho amb els teus amics: