Una patrulla dels mossos salva la vida a un turista francès que va patir una aturada cardíaca a Platja d’Aro

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’home, d’edat avançada, va haver d’ingressar d’urgència a l’hospital Josep Trueta i s’hi va estar onze dies

Una patrulla dels Mossos d’Esquadra ha salvat la vida a un turista francès que passava uns dies de vacances a Platja d’Aro (Baix Empordà). La víctima, d’edat avançada, va caure al terra de l’aparcament d’un hotel i es va fer un trau al cap. Quan la patrulla va arribar a lloc va comprovar que l’home havia patit una aturada cardiorespiratòria i no tenia constants vitals. Els agents van començar-li a fer maniobres de reanimació manual, amb el massatge cardíac, fins que van arribar els serveis mèdics i van aconseguir remuntar-lo. L’home va haver d’ingressar d’urgència a l’hospital Josep Trueta de Girona, on se’l va traslladar en helicòpter. Va estar-hi onze dies, després dels quals va rebre l’alta.

Els fets van tenir lloc el passat 13 de setembre a quarts d’una del migdia. Una trucada a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols va alertar els mossos que un home d’edat avançada havia caigut al terra de l’aparcament d’un hotel de Platja d’Aro, s’havia fet un trau al cap, i no es movia.

Una patrulla va anar fins al lloc i, només d’arribar, van veure que l’home havia patit una aturada cardiorespiratòria. La víctima, un turista francès, es trobava en estat cianòtic i no tenia constants vitals.

Els agents van començar a fer-li les primeres maniobres de reanimació manual. Durant quatre minuts, van estar-li fent massatge cardíac, fins que els serveis d’emergències van arribar a lloc i es van fer càrrec del turista. Els efectius mèdics van continuar fent-li massatges durant un quart d’hora, fins que van aconseguir remuntar-lo.

Un cop estabilitzat, un helicòpter va traslladar la víctima fins a l’hospital Josep Trueta de Girona. El turista francès hi va arribar d’urgència i va estar-hi ingressat durant onze dies. Aquest dissabte passat va rebre l’alta i va poder tornar al seu país d’origen.

Segons els facultatius, la intervenció ràpida dels mossos va ser determinant per salvar la vida al turista francès.