Una pilota de 3 metres de diàmetre per fer “bàsquet” al Montsacopa

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’artista Albert Gusi intentarà fer bàsquet al cràter del volcà Montsacopa amb una pilota de 3 metres de diàmetre, des d’un globus aerostàtic. L’activitat, que porta per títol “Intent d’encraterar una pilota al volcà Montsacopa”, serà el dissabte 17 de maig, a les 8 del matí.

Aquesta és una acció més d’Albert Gusi que desenvolupa tots els seus projectes al voltant del territori amb la voluntat que l’espectador es qüestioni noves formes de relació amb el paisatge.

Albert-Gusi-encraterar-pilota-volca-montsacopa

La cita és el dissabte 17 de maig, a les 8 del matí. Un globus aerostàtic s’enlairarà, sobrevolarà el volcà Montsacopa i, des d’allà, s’intentarà encraterar una pilota de tres metres de diàmetre a Sant Francesc.

Amb aquesta acció artística, Albert Gusi complementa l’exposició “Prohibit jugar a pilota al parc” ubicada ala Sala Oberta2, fins al 29 de juny. L’activitat vol posar de relleu el compromís de l’art contemporani amb la preservació d’un espai natural. És la segona vegada que Gusi fa una acció a la ciutat d’Olot, l’any 2007, en el marc del festival Panorama va fer la “Simulació d’una fumerola” al mateix volcà.
En la línia de l’acció del dia 17, Gusi ja n’ha realitzat de similars a la glacera de l’Aneto o a la paret de l’aeri de Montserrat però, aquest cop, utilitzarà la pilota d’unes dimensions més grans. També per primer cop l’acció comporta un risc i no se sap al 100% quin serà el resultat final i és que les condicions meteorològiques del dia condicionaran altament el resultat de l’acció.

Albert Gusi desenvolupa habitualment projectes al voltant del territori i de l’expansió del concepte de paisatge. A través d’intervencions artístiques efímeres en indrets acuradament escollits, l’autor proposa una mirada lúdica sobre el lloc determinat i introdueix algun element interactiu per tal de fer el públic partícip de l’esdeveniment. Gusi documenta les accions amb vídeos i fotografies com a eines amb la finalitat de motivar el públic a qüestionar-se noves formes de relació amb el paisatge.
El Museu de la Garrotxa convida tothom a assistir-hi –ja sigui des de dalt mateix del volcà o des de terrats i balcons realtivament propers- i a viure el projecte en directe, ser-ne protagonistes i recollir imatges tant de vídeo com de fotografia.

En el cas de mal temps l’Intent d’encraterar una pilota al volcà es farà el cap de setmana següent. Se n’informarà a traves del Facebook dels Museus d’Olot, i del Facebook d’Olot Cultura i del Twitter d’Olot Cultura.