Una trentena de municipis de l’Alt i el Baix Empordà descobriran els seus espais medievals amb visites guiades fins el novembre

Comparteix-ho amb els teus amics:

Moltes activitats són gratuïtes i les de pagament no superen els 3 euros

989502
ACN L’església de Santa Maria del Roure de Pont de Molins serà un dels punts que es podran visitar.

ACN · Entre el 18 de juliol i l’1 de novembre, 34 municipis de l’Alt i el Baix Empordà oferiran un total de 35 visites guiades pels seus espais medievals. Per promocionar aquestes propostes, els consells comarcals d’ambdues comarques han editat 10.000 exemplars d’un fullet turístic amb tota la informació necessària. En concret, s’ofereixen 22 visites guiades a l’Alt Empordà i 13 al Baix Empordà amb l’objectiu que els turistes i el públic en general tinguin la possibilitat de conèixer entorns que sovint resten a l’anonimat. Al fullet s’indica el dia de la visita guiada, la temàtica, l’hora, la durada i el preu, entre altres característiques. Les reserves s’han de fer als mateixos ajuntaments.

L’Empordà té un important llegat medieval amb edificis, pobles i espais molt interessants. Alguns compten amb la infraestructura necessària per a ser visitats, però d’altres, per diferents motius, són difícilment accessibles. Per tal de fer aflorar aquest patrimoni tan important però sovint desconegut, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà van convidar els seus ajuntaments a organitzar una visita guiada, en un calendari conjunt, escollint un dia concret que els hi fos idoni però intentant no coincidir amb ningú.

Sovint s’ha animat els ajuntaments que fessin coincidir aquest acte amb la festa major, una fira o qualsevol altra acte que els pogués ajudar a tenir prou visitants per realitzar la descoberta. Les visites s’han proposat sempre guiades, donat que es tracta d’una oferta única i que permet conèixer elements que es faran molt més entenedors i interessants si estan acompanyats d’una explicació.

Al costat d’aquests monuments poc coneguts, s’ha convidat als altres llocs que ja compten amb infraestructura regular a realitzar una visita especial pel calendari, o bé a incloure-hi una de les que programen habitualment. Una altra condició que es va pensar important era de no sobrepassar mai el preu de tres euros, ja que el que es vol és que aquestes visites puguin arribar a tothom, i que els visitants repeteixen durant tota la temporada.