Una Trobada mes del Grup de Lectura Lab

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dimecres dia 27 de novembre, una vegada més, es van reunir els integrants del Grup de Lectura Lab a les 19:30 al Cafè Art Fontanella XII.

Aquesta trobada es fa entorn del llibre “La veu de la viola” de l’escriptor Salvador Vergés.

La vetllada fou molt amena. Després d’una petita presentació de l’escriptora a càrrec de Sílvia Vilacoba i Carrie Dorca, fundadores i dinamitzadores del grup, Salvador Vergés començà a explicar com va tenir la idea d’escriure el llibre, fet que animà als assistents a fer-li preguntes. La trobada es converteix, doncs, en un diàleg viu amb l’autor, amb una autèntica tertúlia literària. Hi ha un intercanvi d’impressions i sensacions entre els assistents molt enriquidores.

Salvador Vergés ens explicà que “La veu de la viola” és una història teixida a partir de fets reals esdevinguts entre els anys vint i trenta del segle XX. Tracta d’un noi, el protagonista, l’Aniol, que és el fill d’una de les minyones de la masia de Montsalvatge, la casa pairal més gran i rica de Vallderroda. En perdre la mare el mateix dia del seu naixement, l’orfe creix protegit per la padrina de la casa fins que, amb només sis anys, el deixen en una de les masoveries perquè faci de vaquer. Allà, després de passar-se dos dies perdut a la muntanya, la por li roba la parla. Allunyat de la casa pairal i aïllat en el seu món solitari, descobreix el poder de la música, per a la qual demostra una habilitat innata.

Només recordar que, el Grup de lectura Lab, neix amb l’objectiu de donar a conèixer autors garrotxins, autors propers a nosaltres i amb l’ànim de llegir tant narrativa de ficció com d’experiència personal, poesia, llibres d’autoconeixement… Les trobades són bimensuals i tothom que tingui ganes de llegir… és molt benvingut.

La propera trobada programada serà a finals de gener.