Unes 170 famílies ja s’han preinscrit al Servei Local d’Orientació Familiar

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF) de la Diputació de Girona porta preinscrites unes 160 famílies durant aquestes dues primeres setmanes per mitjà de la plataforma Escola de Mares i Pares i el portal web. Les famílies interessades poden fer les preinscripcions fins al dia 20 de juny. Enguany, l’SLOF intentarà millorar els resultats obtinguts durant el darrer curs 2012-2013, en què es van atendre 544 famílies.

00313062014

El programa Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF), emmarcat dins els Servei d’Acció Social de la Diputació de Girona, està adreçat als pares i mares dels municipis gironins amb menys de 15.000 habitants, amb fills d’entre 0 i 18 anys que tinguin dubtes relatius a l’educació i al desenvolupament dels seus fills i que vulguin millorar la relació paternofilial i la qualitat de vida familiar. De fet, aquest programa té l’objectiu d’incrementar la qualitat de vida de les famílies. Fins ara, unes 170 famílies ja s’han interessat per al servei de cara al nou curs escolar.

Les famílies poden ser ateses de forma individualitzada i consultar informació diversa com ara els horaris de l’Escola de Mares i Pares de cada municipi, materials i recursos utilitzats a les sessions de grup, articles, entrevistes i materials d’interès educatiu. També s’hi pot trobar resposta a les inquietuds dels usuaris, els quals poden fer qualsevol tipus de consulta relacionada amb l’educació dels seus fills. Les consultes són ateses per professionals especialitzats amb total confidencialitat.

Les famílies que estiguin interessades a participar en l’Escola de Mares i Pares s’hi poden preinscriure fins el 20 de juny de 2014 a través de l’enllaç www.slofdiputaciogirona.cat. Una vegada fetes les preinscripcions, la Diputació de Girona concedirà el servei a aquells municipis amb més inscrits, d’acord amb la distribució territorial dels grups i la valoració del servei en exercicis anteriors.

El Servei és preventiu, universal i d’atenció especialitzada, i és operatiu des del curs 2008-2009. L’SLOF, que enguany compleix 7 anys, estarà obert a partir d’aquest mes de juny. La Diputació ofereix als ajuntaments aquest servei perquè aquests el facin arribar a familiars i a centres d’educatius a fi de conèixer tant les necessitats del món educatiu com els interessos i inquietuds dels pares i mares. L’Escola de Mares i Pares i l’atenció personalitzada del web són les dues plataformes que ofereix l’SLOF als seus usuaris. Es parteix d’una sessió informativa, una sessió de coordinació i assessorament i sobretot, de la prevenció de la problemàtica adolescent amb un total de 15 sessions d’1 hora i mitja.

544 famílies al darrer curs

A l’edició del curs 2013-2014 es van beneficiar de l’SLOF 544 famílies de 31 municipis: 430 famílies a l’Escola a Mares i Pares (EMP); 84 famílies al Servei d’Atenció Individualitzada (SAI) amb un total de 122 consultes, i 30 famílies han adreçat consultes privades mitjançant la bústia del web. A banda d’aquestes dades de participació dels espais oferts, 450 famílies van participar a les xerrades de presentació el mes de setembre i 617 famílies van participar a les xerrades programades fins al moment.

Per a més informació, les famílies es poden adreçar al seu ajuntament o accedir al web www.slofdiputaciogirona.cat