Unes flors fetes amb papiroflèxia, icones del cartell de Girona, Temps de Flors 2014

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’estudiant de primer de batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés Xavier Gutiérrez és l’autor del cartell guanyador de la 59a edició del Girona, Temps de Flors. Com ja ve sent tradició, l’acte de descoberta del cartell s’ha fet a l’Institut Santiago Sobrequés, que des de fa cinc anys col·labora amb l’exposició floral a través d’un concurs per elaborar la imatge gràfica del festival entre l’alumnat del centre.

article

Cartell de Girona Temps de Flors 2014L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha ressaltat la qualitat dels cartells presentats, que fan “cada any més complicat escollir la imatge del gran esdeveniment de la ciutat”. “L’important és que aquesta factoria de talent de la ciutat, de la qual cada any en surt una bomba atòmica de la comunicació en forma de cartell eficaç i eficient, està al costat del talent de la gent de Temps de Flors, de les brigades municipals que fan possible l’esdeveniment o de les persones que retraten la ciutat durant l’exposició. Tot això és el caldo de cultiu per a aquest cartell”, ha subratllat l’alcalde.

Xavier Gutiérrez, l’autor del cartell, ha explicat que ha intentat “transmetre els valors de Girona, Temps de Flors” a través d’unes “flors que no són típiques, que no estan gaire vistes”, fetes a través de papiroflèxia, fotografiades, editades i canviades de color posteriorment per elaborar el cartell. “Volia que fos simple, però que es veiés clara la idea”, ha afegit Gutiérrez. Carles Puigdemont l’ha felicitat per l’obra realitzada i li ha expressat el valor afegit que suposa ser l’autor d’aquest cartell “que donarà la volta al món, cosa que no és a l’abast de qualsevol creador”, fent referència a la promoció que es farà de Girona, Temps de Flors en ciutats com Barcelona i Madrid o en diversos punts de França.

Per la seva banda, el coordinador del batxillerat artístic i dels projectes de Girona, Temps de Flors, Joan Cumeras, ha agraït als alumnes participants “la il·lusió que han posat, que hagin estat agosarats i que hagin sigut tan creatius” en aquesta nova edició del concurs. Tant el director del centre, Pedro Cortés, com l’alcalde de Girona han expressat la seva voluntat de mantenir i ampliar l’acord de col·laboració entre consistori i centre educatiu per a l’elaboració del cartell de l’esdeveniment floral de la ciutat.

Cartell de Girona Temps de Flors 2014