Unió de Pagesos denuncia que la remodelació de la carretera GIV-5248 impedirà el trànsit de maquinària agrícola

Comparteix-ho amb els teus amics:

Unió de Pagesos denuncia que les obres de remodelació de la carretera GIV-5248, que voreja l’Estany de Banyoles per la banda de ponent, per tal de completar el vial de bicicletes i vianants al voltant del llac, comportaran una afectació greu per al trànsit rodat, especialment per a la maquinària agrícola, ja que la reducció de sis a cinc metres d’amplada de la via dificultarà molt la circulació.

932893fb526a191bd5a92ab4fd7d8b19_XL

L’actual maquinària agrícola homologada i matriculada (alguna amb mides de 2,80 metres d’eix), ultrapassarà amb escreix l’amplada de sentit de vial en què circuli. A més, els cinc metres d’amplada impediran que puguin passar dos vehicles agrícoles, i qualsevol encreuament amb un altre vehicle, agrícola o no, comportarà un risc.

A més, la GIV-5248 és la única via de comunicació existent des de Sant Miquel de Campmajor, Mieres i Camós en direcció nord. Segons l’estudi d’impacte ambiental d’aquesta carretera, l’any 2008 es van comptabilitzar quasi 1.000 vehicles diaris de mitjana, tot i que els caps de setmana la circulació augmenta.

Tot i que Unió de Pagesos considera que quan es va projectar aquesta remodelació de la carretera no es va tenir en compte el pas habitual de maquinària agrícola, el sindicat va mantenir ahir una reunió amb l’alcalde de Porqueres per abordar aquesta qüestió, i aquest es va mostrar disposat a buscar una solució que en permeti el trànsit.

Per a Unió de Pagesos, emprendre una reforma estructural com aquesta perjudicarà enormement el trànsit dels vehicles agrícoles, i augmentarà la possibilitat d’accidents. El sindicat considera que hi ha altres solucions, com ara continuar les vies verdes iniciades, la qual cosa incrementaria la seguretat per a ciclistes i vianants.

Per a Unió de Pagesos és inacceptable prioritzar la viabilitat d’algunes espècies animals i vegetals davant la seguretat de les persones. A més, recorda que solucions com la continuació de les vies verdes resulten molt menys cares que el pressupost previst per a la modificació, de 686.000 euros.

El sindicat ha denunciat en els últims mesos diversos projectes de carreteres que perjudicaven o impedien el pas de tractors i vehicles agrícoles a través de la campanya No ens barreu el pas! En aquest sentit, Unió de Pagesos no voldria que aquestes obres en fossin un nou exemple.

Comparteix-ho amb els teus amics: