Uns 1.200 treballadors del manteniment elèctric tornen a fer dos dies de vaga a tot Catalunya per reclamar millores en les subcontractes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els treballadors del manteniment elèctric tornen a fer vaga aquest dimecres i dijous a tot Catalunya per reclamar millores en les condicions econòmiques dels contractes d’externalització. La UGT i CCOO han convocat per aquesta vaga, que se suma a la convocada al mes de desembre passat, uns 1.200 treballadors d’una desena d’empreses subcontractades per Endesa com Elecnor, FCC, Emte, Cobra o Semi. Els treballadors s’han concentrat a les onze d’aquest matí a la seu d’Endesa a Barcelona per protestar contra la seva situació laboral.

CCOO denuncia el fracàs de mediació per part de la Generalitat i el fet que aquestes empreses subcontractades es neguin a mantenir diàleg amb els treballadors. El sindicat avisa que la mobilització seguirà la mobilització seguirà endavant fins que Endesa i les empreses subcontractades “prenguin consciència que la situació actual no es pot mantenir i rectifiquin la seva actitud”.

Els sindicats asseguren que els treballadors estan patint cada vegada més la pressió de empreses subcontractades per Endesa en les condicions de sou i de treball, a més d’una creixent destrucció d’ocupació, superior al 50%, segons apunten, que afecta també la qualitat del subministrament i a les condicions de seguretat.

Els sindicats consideren que Endesa ha de garantir un mínim de treballadors i condicions laborals a les subcontractes i demanen a la patronal ADEMI (que agrupa aquestes empreses) un acord bàsic en plantilles, condicions laborals, jornada i prevenció de riscos.