Uns 140 estudiants de música gironins s’inscriuen al V Giraconcert del Conservatori de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

ELS ALUMNES SELECCIONATS OFERIRAN SIS CONCERTS A GIRONA, FIGUERES, OLOT, TORROELLA DE MONTGRÍ, SANTA COLOMA I SALT

Un total de 140 estudiants de música de les comarques gironines s’han inscrit en la cinquena edició de Giraconcert, que organitza el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, en coordinació amb les escoles de música de Torroella de Montgrí, Olot, l’Escola de Música del Gironès, La Flauta Màgica de Figueres, l’Aula Musical de Girona i l’Escola Josep Carbó de Santa Coloma de Farners. El proper 1 de febrer, se seleccionaran entre els inscrits els que podran participar en la gira, que es concreta en sis concerts, durant el mes d’abril, a Girona, Figueres, Olot, Torroella de Montgrí, Santa Coloma de Farners i Salt. Com en l’edició anterior, es vol potenciar les formacions de cambra, tant de nivell elemental com de professional.

El nombre d’inscrits ha superat el d’edicions anteriors. L’any passat el nombre de joves inscrits era de poc més d’un centenar. Les proves de selecció tindran lloc el proper dissabte 1 de febrer a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura. El jurat estarà format per professorat del Conservatori i de les escoles organitzadores.

Giraconcert, que és un projecte adreçat a tots els alumnes de música de les comarques gironines ja des del nivell elemental, suposa una oportunitat per als joves solistes que no participen en orquestres, a més d’oferir-los una plataforma per tocar en públic i fer un treball de superació. Els primers concerts tindran lloc el 4 d’abril, a les 7 de la tarda, als auditoris d’Olot i Figueres i al cine Petit de Torroella de Montgrí. El 5 d’abril, a partir de les 6 de la tarda, actuaran a l’Auditori de Santa Coloma de Farners i a la Casa de Cultura de Salt. I el 6 d’abril, a les 12 del migdia, a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona.

Els alumnes escollits actuaran durant un cap de setmana en dues sales gironines. D’aquesta manera, els joves estudiants toquen una mateixa obra en diferents auditoris i condicions. Tot plegat, els permet conèixer d’altres alumnes amb les mateixes inquietuds i aprendre ja des de ben petits el que és fer una gira de concerts, alhora que es converteix en un espai d’enriquiment per als joves estudiants de música.

CALENDARI D’ACTUACIONS
Proves de Selecció: 1 de febrer de 2014 (l’horari es comunicarà als inscrits)
Auditori Viader de la Casa de Cultura–Pl. Hospital, 6
Girona
El jurat estarà format per professorat del Conservatori i de les escoles organitzadores.

Concerts:
Divendres, 4 d’abril 19h:
Olot: Auditori de l’Escola Municipal de música d’Olot Xavier Montsalvatge, Av. Anselm  Clavé,7

Figueres: Auditori Narcís Monturiol, Edifici Cercle Sport, c/ Narcís Monturiol, 3

Torroella de Montgrí: Cine Petit – Convent dels Agustins, c/ Onze de setembre, 2

Dissabte, 5 d’abril 18h:
Santa Coloma de Farners: Auditori Municipal, c/ Malva, núm. 53

Salt: Casa de Cultura Les Bernades, c/ Major, 172

Diumenge, 6 d’abril 12h:
Girona: Auditori Viader de la Casa de Cultura, Pl. Hospital, 6