Uns 600 cantaires de 16 corals europees es reuneixen a Lloret de Mar

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des del consistori avancen que volen impulsar aquesta mena d’esdeveniments culturals que ajuden a desestacionalitzar el turisme

Durant quatre dies Lloret de Mar s’ha convertit en la capital de les corals europees amb la 5a edició del Festival Internacional i Concurs de Cançó Mediterrània. Un concurs que ha aplegat uns 600 cantaires de setze cors europeus de països com Polònia, Lituània. Ucraïna o Eslovènia i que ha finalitzat aquest dissabte a la nit amb l’entrega dels premis i un concert grupal. Un jurat internacional especialitzat en l’àmbit del cant coral ha estat l’encarregat d’escollir les millors interpretacions de música catalana o sacra. Des del consistori, el regidor de Turisme, Joan Gou, ha avançat que es tracta d’una línia d’esdeveniments que volen potenciar perquè ajuden a desestacionalitzar el turisme.

1005267
ACN Un instant durant la interpretació grupal de la cançó ‘El cant de la Senyera’ que han interpretat diversos membres de les diverses corals que han participat en aquest concurs aquest dissabte 19 de setembre.

Un any més, Lloret de Mar s’ha convertit en un epicentre pel que fa a la música coral. La trobada ha estat organitzada per l’Associació Aplec Cultural Polonès-Català i els Amics de la Música de Lloret de Mar. També ha comptat amb el recolzament del Lloret Convention Bureau, entitat de gestió público-privada que promociona el turisme de reunions i esdeveniments a Lloret de Mar i que disposa del programa ‘Festivals&Events’, destinat a consolidar aquesta destinació de la Costa Brava com un indret clau per aquest segment de públic.

En concret, el concurs escollia el millor cor en cinc modalitats: música catalana, l’àmbit Pau Casals, música sacra, popular i folklòrica. No obstant això, el guanyador general d’aquesta edició ha estat el cor ‘Senza Rigore’ del Karol Lipinski Academy of Music in Wroclaw, de Polònia. Els premis s’han entregat aquesta nit al Teatre Municipal de Lloret de Mar que s’ha quedat petit pels més de 600 assistents, alguns dels quals han seguit l’esdeveniment mitjançant una pantalla des de la recepció.

Els participants, d’entre quinze i trenta anys, van arribar el 16 de setembre i durant aquests dies han estat actuat a l’església parroquial de Sant Romà i a la catedral de Barcelona. Tal i com destaca Concha Alférez, membre de l’associació d’Amics de la Música de Lloret de Mar, es tracta d’un certamen internacional que ajuda a posicionar el nom de la vila enmig del panorama musical europeu. “Ens satisfà i ens omple molt. Ho rebem amb els braços oberts perquè és una trobada molt important per a Lloret de Mar”, ha destacat Alférez qui ha subratllat la “bona pronunciació i interès” dels cors per cantar en català.

Impulsar aquesta línia d’esdeveniments

L’acte ha comptat amb la presència del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Joan Gou, qui ha destacat la importància d’aquesta mena de concursos i esdeveniments. “Ajuden a desestacionalitzar el turisme i ens posiciona com un indret amb capacitats per realitzar tota mena d’actes culturals, més enllà de turisme d’estiu i de discoteques”, ha explicat. “Tenim una sèrie d’etiquetes que ens les hem d’anar traient de sobre i aquesta és una bona ocasió per aprofitar-ho”, ha afegit.

En aquest sentit, Gou ha avançat que des de l’ajuntament volen començar a estudiar l’impacte econòmic que generen certàmens d’aquestes característiques perquè es tracta d’un estil d’esdeveniments que comencen a tenir un pes “considerable”. “Volem dedicar-hi recursos econòmics i per això hem de poder justificar a la població la nostra inversió en aquesta mena d’actes per saber el retorn que generen”, ha assenyalat. Una línia de treball de cara al futur. L’any passat, la vila va acollir un centenar d’actuacions de festivals i bandes.

Concretament aquest dissabte, la vetllada ha finalitzat ben entrada la nit a l’exterior del Teatre Municipal de Lloret de Mar amb una sardana grupal de germanor. Lloret de Mar (ACN).