Uns grans canons aeronebulitzadors desinfectaran de COVID-19 els espais públics d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Uns grans canons aeronebulitzadors desinfectaran de COVID-19 els espais públics d’Olot

Aquest dimecres tindrà lloc una actuació oferta pel Grup Rubau a la ciutat d’Olot, es tracta d’una desinfecció realitzada amb canons aeronebulitzadors. Uns treballs que començaran a primera hora del matí i duraran tot el dia al centre de la ciutat.

Grup Rubau ha volgut aportar el seu granet de sorra en la lluita contra la COVID-19 oferint, des d’avui, els serveis de desinfecció d’espais públics mitjançant el sistema d’aeronebulització en diverses ciutats catalanes. Aquesta iniciativa, única a l’Estat Espanyol, s’ha començat avui a comarques gironines desinfectant l’avinguda Sant Francesc de la ciutat de Girona i s’hi afegiran, després de conèixer el projecte, els ajuntaments de Banyoles, Olot, Platja d’Aro, Torroella de Montgrí, Sarrià de Ter i Sant Gregori, entre d’altres. Amb alguns plans de desconfinament en marxa i amb els menors de 14 anys gaudint ja dels espais públics, actuacions com aquestes són cada vegada més necessàries. Aquesta acció està molt relacionada amb els principis de responsabilitat social corporativa de la companyia ja manifestada en el passat.

El sistema d’aeronebulització en fred ofereix una desinfecció sistemàtica, completa i integral utilitzant una solució desinfectant d’hipoclorit de sodi diluït entre el 0,1 i el 0,5%. Hi ha evidències que el coronavirus queda inactiu en contacte amb aquest tipus de solució concentrada al 0,5% amb un temps d’exposició d’1 minut o bé amb una concentració al 0,1% en 5 minuts.

Canons que generen una boirina de mil milions de microgotes

L’aeronebulització s’aconsegueix mitjançant canons nebulitzadors. Per a la desinfecció d’exteriors, els canons es col·loquen damunt de camions que circulen a la velocitat indicada per desinfectar amb garanties carrers, places i tot tipus d’espais públics. Per a la desinfecció d’interiors, els canons es col·loquen en suports més petits perquè puguin ser transportats per l’interior de qualsevol edifici o mitjà de transport. D’aquesta manera es poden desinfectar tot tipus de vies i espais exteriors públics, a més d’hospitals, geriàtrics, escoles, parcs de bombers, comissaries de policia, hotels, instal·lacions esportives, culturals o de culte i tot tipus de mitjans de transport, com autobusos, metros i trens, entre altres.

Els canons nebulitzadors generen una boirina de mil milions de microgotes de la dissolució desinfectant. La boirina es comporta com un gas i arriba a totes les zones a tractar, garantint la desinfecció de racons i zones que serien inaccessibles mitjançant el sistema tradicional de neteja mecànic. Amb la nebulització s’aconsegueix desinfectar ràpidament i amb garanties superfícies que toca molta gent, no només el terra, sinó també en alçada.

Destaca també el gran rendiment del sistema en relació amb el sistema tradicional. L’aeronebulització redueix el consum de la dissolució en 80 vegades, un fet que augmenta els rendiments de l’actuació i la fa mediambientalment responsable. Mentre que el sistema tradicional de neteja mecànic consumiria 1.000 litres d’aigua per a la desinfecció d’uns 500 m2, el sistema d’aeronebulització, amb aquest mateix consum, podria desinfectar prop de 175.000 m2 de calçada, voreres, mobiliari urbà i paraments verticals.

Info i fotos: Grup Rubau