Vallter 2000 i Vall de Núria arrenquen la temporada a mig gas

Vallter 2000: Un instant durant l'inici de la temporada de neu i esquí.
Comparteix-ho amb els teus amics:

La inversió tèrmica i la pluja que ha caigut aquest matí no ha acabat d’ajudar les instal·lacions del Ripollès

ACN Girona .- Des d’aquest dissabte ja estan obertes totes les cinc estacions d’esquí de les comarques gironines. Avui ha estat el torn de les instal·lacions situades al Ripollès, Vall de Núria i Vallter 2000, les últimes que faltaven, i que han obert portes a mig gas i amb gruixos de neu d’entre 5 i 25 centímetres. La inversió tèrmica d’aquests últims dies – avui mateix ha fet catorze graus- i la pluja que ha caigut a primera hora del matí no ha acabat d’ajudar. No obstant això, les estacions han atret a centenars de persones que volien gaudir de la neu. En principi, Vall de Núria espera rebre 4.300 visitants durant aquest pont i ja ha penjat el cartell de complet a l’hotel del santuari. Pel que fa a la única estació d’esquí nòrdic gironina, Guils Fontanera, les instal·lacions van obrir ahir i ja han rebut més de 400 esquiadors.

Vallter 2000: Un instant durant l'inici de la temporada de neu i esquí.
Vallter 2000: Un instant durant l’inici de la temporada de neu i esquí.

La setmana passada ja van obrir portes les estacions situades a la comarca de la Cerdanya, La Molina i Masella, amb una gran afluència d’esquiadors. Per exemple, en nomes sis dies, Masella ja va superar els 5.000 esquiadors. Ahir va ser el torn de la única estació d’esquí nòrdic de les comarques gironines, Guils Fontanera, que es troba a 1.905 metres d’altura i que aquest dissabte ha rebut més de 400 esquiadors.

Des de l’estació, el seu director, Josep Martí, espera que demà les instal·lacions estiguin al 80% de la seva capacitat i calculen que rebran una bona afluència de visitants. Aquests dos dies han disposat d’entre 15 i 30 centímetres de neu però la inversió tèrmica els està perjudicant. “Aquest dissabte hem tingut catorze graus de temperatura, si continua així i no neva potser tindrem un problema”, ha comentat.

Un comentari que també ha repetit el director de Vallter 2000, Enric Serra. L’estació ripollesa ha arrencat la temporada aquest dissabte obrint la zona de debutants i el parc lúdic. “Estem molt contents per haver pogut obrir durant el pont de la Puríssima i esperem que les temperatures ens acompanyin durant els propers dies”, ha comentat. En concret, l’estació ha obert amb gruixos d’entre 5 i 15 centímetres i espera poder fer treballar els canons de neu artificial aquestes nits per poder anar obrint més pistes gradualment.

Per últim, l’estació de Vall de Núria també ha obert portes aquest dissabte amb gruixos d’entre 15 i 25 centímetres. El miler d’esquiadors que han accedit a les instal·lacions aquest dissabte han pogut gaudir de la zona de debutants i de les onze pistes disponibles. “En principi, esperem rebre uns 4.300 visitants durant aquest pont i ja hem arribat al 100% d’ocupació pel que fa a l’hotel”, ha assenyalat la responsable de comunicació de l’estació, Ruth Bober.