Valoració positiva del Petit Format 2018

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més de 550 espectadors han vist alguna de les propostes d’enguany, que han exhaurit localitats quasi en la seva totalitat.

Uns objectius assolits: aconseguir que l’espectador no sigui només qui està mirant l’obra, sinó que a més la visqui i aconsegueixi una connexió especial amb els actors.

Molt bona acollida del microteatre als instituts, on les reaccions dels adolescents han superat totes les expectatives.

La quarta edició de la mostra de teatre ha finalitzat amb una valoració molt positiva per part de l’organització. Més de 550 espectadors han gaudit d’alguna de les propostes programades, que durant quatre dia han omplert diversos espais de la ciutat d’Olot. Un volum de públic que ha aconseguit exhaurir les entrades per a tots els espectacles a excepció de El Metge de Lampedusa, una proposta que tot i tenir molt bona entrada, l’aforament era molt superior a la resta, quasi equivalent al d’un espectacle de més gran format, malgrat ser una proposta molt íntima.

La mostra d’enguany ha estat caracteritzada per la nominació de dos dels espectacles, El Metge de Lampedusa i Esmorza amb mi, als Premis Butaca, uns guardons que coneixeran avui si reben o no. Unes nominacions que ens reafirmen, en aquesta edició a la qual hem fet una especial aposta per les companyies professionals, la qualitat de les propostes programades i ens encoratja a seguir apostant per a aquesta professionalització.

A diferència d’altres anys, en aquesta edició s’ha volgut apropar el microteatre als adolescents, alumnes de primer d’ESO dels INS La Garrotxa i l’Escola Pia d’Olot. Una aposta que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Festival Píndoles i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot i que ha tingut molt bona acollida entre els alumnes. Després de veure les reaccions d’aquest públic que no ens té acostumats a veure’ls participant d’aquest tipus d’activitats culturals, intentarem repetir l’experiència en properes edicions, ja que ha donat molt bon resultat i pensem que ha estat una experiència molt enriquidora pels nois i noies que hi han participat.

Una quarta edició sensacional que ha complert l’objectiu principal de la mostra, aconseguir que els espectadors visquin l’espectacle i no només el mirin. Des de l’organització, i després de veure l’espectacular assistència i les valoracions tan positives que ens han fet arribar els espectadors sobre les propostes programades, ens anima a continuar treballant en aquest projecte.

Un Petit Format 2018 que acaba, però d’aquí a poques setmanes, ja començarem a voltar pels escenaris de Catalunya buscant noves propostes que aconsegueixin aquesta connexió entre actors i públic per poder anar confeccionant la programació de El Petit Format 2019.

Info i fotos: Una Càpsula de Teatre