Varietat en la nova programació d’Arts Escèniques de Banyoles pel primer semestre de 2016

Animals de companyia d’Estel Solé
Comparteix-ho amb els teus amics:

Ismael Serrano, Fred Hersch Trio, Inspira, Luar Na Lubre i els espectacles teatrals Animals de Companyia, Psicosi de les 4:48 i Chefs de la companyia Yllana, són alguns dels noms més destacats de la programació estable d’Arts Escèniques de Banyoles pel primer semestre de 2016. Les entrades es posaran a la venda avui dijous 17 de desembre

Avui s’ha fet la presentació oficial de la programació estable d’Arts Escèniques de Banyoles. Gairebé 50 funcions i 30 espectacles de programació estable conformen la proposta pel primer semestre de 2016.

Dins l’apartat teatral, el cap de setmana del 23 i 24 de gener (21 h dissabte i 19 h diumenge) al Teatre Municipal, la companyia banyolina mésMèdia Cultural, en motiu del seu 15è aniversari, estrena Beckenbauer, una adaptació del text de Jordi Casanovas. El 29 de gener (21 h), a la Factoria d’Arts Escèniques es representarà Ligeros de Equipaje, un espectacle que parla sobre la Guerra Civil i les seves terribles conseqüències, en especial, de l’exili. L’espectacle recull l’experiència real de testimonis i cròniques de l’època per tal d’acostar el públic, per mitjà de la ficció teatral, a la història i les vivències que van viure milers de persones. El 12 de febrer (21 h) l’Auditori de l’Ateneu acollirà l’espectacle Marabunta, de Guillem Albà, un espectacle que aposta per una forta dosi d’improvisació i diversió per damunt de tot, i que servirà per celebrar el tercer aniversari de l’entitat Butaka Banyoles.

El 29 de febrer (21 h) arriba una companyia més que coneguda per al públic banyolí, Yllana que torna a l’escenari del Teatre Municipal amb el seu nou muntatge Chefs, una mirada divertida sobre el fascinant món de la gastronomia. El 26 de febrer (21 h) a la Factoria d’Arts Escèniques Anna Alarcón interpretarà el monòleg Psicosi de les 4:48, un espectacle que explora la regió de la ment que la majoria d’éssers humans desitjaria no haver de visitar mai però de la qual moltes persones no poden escapar.

El 4 de març (21 h) al Teatre Municipal es representarà Animals de companyia d’Estel Solé, l’espectacle que s’ha convertit en la comèdia revelació de la temporada, una comèdia realista que posa en dubte el valor de l’amistat i la sinceritat. El cap de setmana de l’1, 2 i 3 d’abril (21 h divendres i dissabte i 19 h diumenge) la companyia banyolina Cor de Teatre representarà L’Altra cara, estrenat a l’edició d’(a)phònica d’enguany i que va assolir un gran èxit de crítica i públic. El dissabte 9 d’abril (21 h), la Factoria d’Arts Escèniques acollirà el primer dels 4 espectacles que es duran a terme durant el mes d’abril en motiu del Dia Internacional de la Dansa, la companyia professional de dansa banyolina, Moviment Lantana estrenarà el seva nova proposta Espheres reunint damunt de l’escenari 3 ballarins i 1 funambulista.

Animals de companyia d’Estel Solé
Animals de companyia d’Estel Solé

Els dies 16 i 17 d’abril (dissabte a les 21 h i diumenge a les 19 h) l’Esbart Dansaire Fontcoberta estrenarà al Teatre Municipal el seu nou espectacle Calaixos amb música de Pascal Comelade. La següent proposta, també emmarcada al mes de la dansa, és per als més joves, Shakespeare on the beat, el segon espectacle programat per Butaka Banyoles pel aquest semestre. Es tracta d’una proposta de dansa hip hop inspirada en El somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare, en què els amants protagonistes es transformen en uns adolescents fascinats pel rap, i que es podrà veure a la Factoria d’Arts Escèniques el divendres 22 d’abril (21 h).

Pel que fa a les propostes musicals, l’Auditori de l’Ateneu acollirà el dia 24 de gener (19 h) el jove pianista del Pla de l’Estany Marc Serra, un recital programat per inaugurar el nou piano de l’Auditori de l’Ateneu. El 30 de gener (21 h) l’Auditori de l’Ateneu serà el torn de la Barcelona Jazz Orquestra, dirigida per Dani Alonso i integrada per alguns dels millors especialistes de jazz del nostre país. El diumenge 14 de febrer (12 h) The Pinker Tones presentaran l’espectacle Rolf & Flor a Londres, un concert per a tota la família.

La proposta d’enguany de músiques del món, arriba de la mà del conjunt gallec Luar Na Lubre el dia 27 de febrer (21 h) que presentarà el seu nou treball Extra Mundi (Warner, 2015).

El dia 5 de març (21 h) el cantautor madrileny Ismael Serrano, acompanyat només de la seva veu i la guitarra, presentarà La Llamada (Sony Music, 2014) un àlbum que ha estat número 1 de vendes a l’Estat i que reflecteix el seu moment vital amb cançons que conviden a la lluita social des de l’esperança.

El dia 12 de març (21 h) a l’Auditori de l’Ateneu es farà el primer concert de l’Artista Resident per a l’any 2016. Enguany serà el torn del baríton Josep-Ramon Olivé, que ve de guanyar aquest 2015 el 1r Premi del Públic del prestigiós Händel Singing Competition de Londres. En el seu primer concert a l’Auditori es presentarà amb un programa de música barroca i acompanyat del trio de Vespres d’Arnadí, un dels grups de música barroca més destacats del país. El dia 15 d’abril (21 h) el Cor Geriona, una de les revelacions de la primera edició del programa-concurs de TV3 Oh Happy Day! presentarà a l’Auditori de l’Ateneu Instants (Música Global, 2015) que han dut de gira per tot el país amb gran èxit.

El dia 24 d’abril (19h) l’Auditori de l’Ateneu acollirà en concert Marinah (ex cantant de Ojos de Brujo) & Chicuelo que suposarà la presentació a les comarques gironines del seu disc Sintonías. Inspira, el grup de culte de l’escena independent catalana actuarà amb el seu nou treball Greta a l’Auditori de l’Ateneu el dia 30 d’abril (21 h). El dia 14 de maig (21 h) la banda Big ok! formada per Paul Fuster & Edi Za! & Sara Fontán actuarà per primera vegada a les comarques gironines. El dia 28 de maig (21 h) i dins els actes del 32è Festival de Jazz de Banyoles el prestigiós pianista Fred Hersch visitarà l’Auditori de l’Ateneu en el que serà el seu únic concert a tot Catalunya. Finalment, tancarà la programació musical el segon concert de l’Artista resident d’enguany, el baríton Josep-Ramon Olivé.

Per últim, dins el marc de la programació familiar es presenten sis propostes de gran qualitat. Obrirà la temporada l’espectacle L’avi Tonet, de la companyia Jordi del Río el dia 17 de gener (12 h i 17 h) al Teatre Municipal. El 21 de febrer (a les 12 i 17 h) la companyia Festuc Teatre representarà La Mongetera Màgica al Teatre Municipal. El dia 13 de març, (12 h i 17 h), la companyia El Replà Produccions, portarà a l’escenari del Teatre Municipal Les Princeses també es tiren pets, una adaptació musical del conte d’Ilan Brenman. El 24 d’abril, la companyia Bàcum presentarà Bombolles de Paper a la Factoria d’Arts Escèniques (12 h i 17 h), un espectacle que combina la dansa, la música i la interacció multimèdia i que forma part dels espectacles programats durant el mes de la dansa a Banyoles. El dia 15 de maig (12 h i 17 h) la companyia La Planeta portarà a l’escenari del Teatre Municipal l’espectacle Un vampir ben educat. Finalment, tancarà la programació familiar l’espectacle de circ, Circ a les golfes de la companyia Los Herrerita el dia 5 de juny (19 h) a la plaça Major.

Enguany es tornen a posar a la venda els Packs Nadal “Regala Cultura aquest Nadal” es presenten dos formats: música o teatre, els quals inclouen tres de les millors propostes de la programació.

A banda dels Packs Nadal, es podran continuar adquirint els abonaments Familiar (15% de descompte escollint de 3 a 6 espectacles), l’abonament 3/5 (15% de descompte), abonament 6/8 (20% de descompte) i abonament +8 (25% de descompte).

Com a novetat, enguany també es podrà adquirir l’abonament de dansa, a través del qual, comprant més de tres dels espectacles programats durant el mes d’abril en motiu de la celebració del Dia internacional de la Dansa, s’obtindrà un 20% de descompte de cadascun dels espectacles escollits.

El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch Batlle, ha explicat que “estem molt contents de la temporada d’arts escèniques de Banyoles d’aquest 2015, tant per la programació com per l’assistència de 15.500 espectadors”.

Les entrades es posaran a la venda a partir del dijous 17 de desembre, a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i els divendres de 8:30 h a 16:45 h).