Vídeo: 10.000 persones visiten l’obra “Seqüència Gelada” de Duaita Prats

Comparteix-ho amb els teus amics:

Unes 10.000 persones han passat per l’espai on s’exposava entre d’altres la “Seqüència Gelada” de Duaita Prats, una instal·lació artística basada en un fet real

La 12 edició del Festival Drap-Art al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ha tancat portes amb un exitós balanç per part de l’organització, que xifra el nombre de visites al voltant de les 10.000, la qual cosa suposa una mitjana d’un miler de visitants diaris atenent els dies reals d’obertura en calendari nadalenc.

[youtube id=”A2mCQKLFy9A”]

Això ha significat per l’artista gironina Duaita Prats una excel·lent oportunitat per què la seva obra, Seqüència Gelada-Imatges d’un comiat, la poguessin compartir moltes més persones del que és habitual en una exposició, en paraules seves, “amb el valor afegit de comprovar com el treball arriba especialment al cor de la gent més diversa, els emociona i els fa pensar”.

Es tracta d’una història que va passar a Olot però que es dóna diàriament a molts llocs del món, motiu pel qual tothom hi empatitza. “Així ho he anat veient en les cares d’arreu dels qui s’han acostat al CCCB com a museu de referència de la ciutat, a veure les propostes del Drap-Art”, afegeix.

Basada en un fet real, aquesta instal·lació artística i documentalista es va presentar per primera vegada a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa el febrer de l’any passat. La idea de l’autora és seguir itinerant el seu missatge sobre la temporalitat de les coses materials, els vincles que establim amb els indrets privats i públics, l’efecte que ens causa la seva desaparició i els interrogants que se’n deriven.

A la imatge, el dia de la inauguració, Prats explica com va sorgir la “Seqüència Gelada” i el recorregut fins a arribar a les parets del CCCB al seu director, Vicenç Villatoro, que es va interessar especialment pel seu discurs expositiu, i als responsables del museu que l’acompanyen.