Vídeo: 5a Festa Remença de la Vall de Llémena 2014

Foto: 5a Festa Remença de la Vall de Llémena 2014
Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest diumenge es va celebrar la Cinquena Festa Remença a la Vall de Llémena, que durava tot el dia amb la fira artesanal, cercavila musical amb desfilada de cavalls i mostra d’animals, tallers infantils de cistelleria, demostració de treball amb forja, exhibició de danses tradicionals, degustació de productes de la terra… Tot una llarga llista d’activitats que la gent va gaudir. Veure vídeo.

[vimeo]https://vimeo.com/95698050[/vimeo]

Festa Remença. La Festa d’en Pere Joan Sala! Festa que commemora la revolta dels pagesos contra els senyors feudals, per abusos. En Pere Joan Sala era un pagès nascut a Granollers de Rocacorba, malgrat que no se sap a quin any va ser del segle XV, va liderar la segona revolta remença i va arribar a engrescar per la revolta un miler d’homes, aconseguint importants èxits.

Una escultura a l’entrada del què fou la casa de’n Pere Joan Sala, Can Sala a Granollers de Rocacorba, homenatgeja aquella revolta d’alliberament de la pagesia, encapçalada per ell. I pel mes de maig, els pobles de la Vall de Llémena rememorem aquell valent pagès guerrer d’un dels nostres pobles. I fem una gran Festa Remença. La Festa d’en Pere Joan Sala!

Foto: 5a Festa Remença de la Vall de Llémena 2014
Foto: 5a Festa Remença de la Vall de Llémena 2014