Vídeo: 5è Combat de Corrandes a Montagut

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Combat de corrandes és una jornada festiva que rep el nom per la tonada de cançó improvisada pròpia de la Garrotxa, les Corrandes de Beget, i és des d’aquest espai que els organitzadors pretenen contribuir a la revitalització i difusió de la glosa dels i als Països Catalans. A causa de la Pluja es va haver de canviar d’escenari i traslladar-se al Casal social del Poble.

[vimeo url=”https://vimeo.com/95132813″ width=”560″ height=”315″]

La jornada va començar al mig matí a la plaça de l’església de Montagut amb actes populars i d’arrel com l’exhibició de talla de fusta a càrrec de l’escultor garrotxí Kiku Pujol. L’associació cultural Terra Aspra de Montagut i Oix donava la benvinguda als visitants amb la cercavila pels carrers de Montagut i el ball de l Esparver i la Coralí, els gegants del municipi que representen dos dels personatges centrals de la novel·la “La Punyalada”, de Marià Vayreda, que té a Montagut i l’Alta Garrotxa el seu espai d’acció. Un cop resseguits els carrers i places de Montagut varen ballar la colla de cavallets de Montagut, el drac Niol de Montagut, i les colles bastoneres Picadits, de Vilassar de Mar i Cop de Garrot, de Berga. A l’hora del vermut es feia una xerrada/tertúlia, “Independència per canviar-ho tot”, sobre com podem enfocar el procés independentista per esdevenir un estat nou d’arrel i de progrés.

A les dues es donava pas al dinar popular, una arrossada a càrrec del cuiner olotí Joan Fageda, acompanyada de productes de proximitat com botifarres de la carnisseria Can Picart de Montagut o el xai de Montagut a la brasa, el pa artesà de Can Palomeres de Montagut, o el vi de la Cooperativa d’Espolla.

Ben dinat, a les quatre de la tarda, començava el 5è Combat de Corrandes, amb l’obertura a càrrec dels nens i nenes de l’escola Mont Cos de Montagut que donaven la benvinguda a participants i visitants a cop de corranda.

El Combat de Corrandes, que tenia per orquestrina Guillem Ballaz d’Argelaguer i lAlbert Dondarza “Don” d’Olot, és una prova d’enginy, bon humor i ganes de passar-s’ho bé, que “dirigit” per la música i compositora Marta Rius, en el seu paper de “Ponicana”, va reptar als participants a superar amb rimes i ritmes els i les altres participants. Llavors un jurat imparcial deliberava qui va passant a la següent ronda fins al duel final. Enguany aquest jurat estava format per Josep Maria Tegido “Gustinet” d’Espolla del col·lectiu Cor de Carxofa i organitzador de la trobada de cantadors d’Espolla, Xevi Baca actual president de Radio 90, la radio lliure de la Garrotxa, i l’actriu Agnès Busquets, actriu, coneguda pels seus papers al Polònia de Tv3.

corrandes