Vídeo: Absolen a Lluís Riera i renyen a “La Caixa” i Caixa Penedès pel cas de l’adhesiu

Comparteix-ho amb els teus amics:

Lluís Riera, el pastisser del Nucli Antic d’Olot que va haver d’anar a judici per haver penjat un adhesiu en una entitat bancària, ha estat absolt dels càrrecs. “La Caixa” i Caixa Penedès (actualment Banc Sabadell), les dues entitats que el van denunciar, han estat condemnades a pagar els costos del judici.

[vimeo]https://vimeo.com/84035101[/vimeo]

Els fets es remunten a l’octubre de 2012, quan un home a punt de ser desnonat a Còrdova es va suïcidar. Arran d’aquest fet, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, juntament amb altres entitats, van convocar una concentració d’indignació. Acabada la concentració, diverses persones van decidir anar als bancs responsables per enganxar-hi aquests adhesius. En Lluís també en va enganxar un.

El dia del judici, desenes de persones convocades per 14 entitats, sindicats i partits, es van concentrar davant dels Jutjats d’Olot per demanar-ne l’absolució. També es va presentar un manifest de suport, signat per la PAH, Persones Indignades, CUP Garrotxa, Arran Garrotxa, Associació cultural la Greda, CNT Olot, ICV-EUiA, ERC, Cooperativa Integral de La Garrotxa, EcoXarxa, Cooperativa Arriant, Coordinadora de Moviments Socials de La Garrotxa, ADAG 40 i UCFR Garrotxa.

Al judici, al qual no va assistir cap representant de les entitats bancàries, Lluís Riera es va reconèixer en una fotografia feta per les càmeres de Caixa Penedès, en la qual se’l veia enganxant un adhesiu on hi deia “Alerta: Aquest banc enganya, estafa i fa fora la gent de casa seva”.

La jutgessa del cas, després d’estudiar les proves i les declaracions realitzades, ha decidit absoldre en Lluís dels fets que se li imputaven i ha condemnat a les entitats bancàries pagar els costos del judici.

A més, a la sentència, renya a “La Caixa” i Caixa Penedès per utilitzar la via judicial en un cas com aquest, ja que la col·locació de l’adhesiu “manca d’entitat suficient com per justificar l’exercici de l’ius puniendi de l’Estat”. I especifica: La col·locació de l’adhesiu “(amb independència del seu contingut i text) manca d’entitat suficient com per justificar l’intervenció del Dret Penal, ja que per la seva eliminació no requereix un treball específic de neteja, ni la utilització de cap producte ni operari especialitzat.”

Font: CUP Garrotxa

unnamed

Comparteix-ho amb els teus amics: