VÍDEO: Aligots guanya el títol català a Tossa

Comparteix-ho amb els teus amics:

És el segon campionat en els 20 anys d’història de l’entitat

Aligots Girona Orientació va arribar a la darrera prova de la Copa Catalana de Curses d’Orientació amb 13.003’80 punts, 73’72 d’avantatge sobre qui era el campió 2017, el Club Orientació Berguedà que sumava 12930’08 punts. Enguany han estat 16 curses les que han format part del calendari, i en les 15 anteriors mai cap de les dues entitats havia aconseguit guanyar a l’altre amb aquesta diferència de punts que els separava.

Aligots és un club molt jove (fundat el 1998) si tenim en compte que a Suècia es practica aquest esport des del 1888 en àmbit militar, i des del 1919 en àmbit genèric. La Federació Internacional (IOF) es va crear l’any 1961 i des del 1977 és reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (tot i no haver arribat a ser mai esport dins el programa). A Catalunya arriba a la dècada dels 80 i fins al 1988 no es crea la FCOC (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya), on els Aligots són afiliats. Enguany la Federació Catalana celebra el 30è aniversari, i el club gironí el seu 20è.

Els Aligots cada cop són més, i no han escapat al boom dels esports en entorns naturals. Actualment s’acosten a la xifra de 300 socis, la més alta en tota la seva història. Els corredors dels Aligots, a part de participar en les cada cop més habituals curses populars organitzades pels diferents clubs (com la Lliga Nord-O), també participen en les competicions oficials de la FCOC i en competicions internacionals. L’anomenada Copa Catalana de Curses a Peu és la més concorreguda i important d’àmbit català, i en els darrers anys el club gironí ha finalitzat sempre entre els millors. D’ençà que el 2014 van ser subcampions, sempre s’ha mantingut entre els tres primers: 3r en 2015, campió el 2016 i subcampió la passada temporada. Fins llavors, el club Grions GO-Xtrem de Sant Feliu de Buixalleu havia sigut el club referent de la demarcació gironina. Amb els títols del 2009, 2010 i 2012, els subcampionats del 2007, 2008 i 2011 i el tercer lloc del 2013, els selvatans segueixen sent el segon millor club català al palmarès històric de Copa Catalana. El Club Orientació Catalunya de Barcelona suma 8 campionats, 2 subcampionats i 1 tercer lloc. Només el 2010 va quedar fora del podi i és el club més emblemàtic de l’esport al nostre país.

Els corredors d’Aligots van fer bons els pronòstics i el passat diumenge van posar la cirereta al pastís del 20è aniversari de l’entitat, sumant el segon títol de campions de clubs catalans. Amb dos campionats i un subcampionat les darreres tres temporades es refermaria també com al millor club català del moment. El fet que el club tingui la pedrera més guardonada els darrers cursos, fruit la primera i més nombrosa escoleta-o de Catalunya, pronostica també un futur molt prometedor.

Foto: Marta Bruns

A nivell individual s’han sumat 6 campionats i 5 subcampionats de Copa Catalana, destacant el títol absolut per a Marta Bruns i el subcampionat d’Eloi Martí.

Foto: Marta Bruns

BRUNS SANCHEZ, MARTA Campiona de Catalunya Elit
MARTÍ ROMANÍ, ELOI – Subcampió de Catalunya Elit

SANZ KOWALSKI, BRUNA – Subcampiona de Catalunya D10
PADILLA FERNÁNDEZ, PAULA – Campiona de Catalunya D18
KOWALSKI, ROSE – Campiona de Catalunya D35
HEIKOOP, HANNEKE – Campiona de Catalunya D50
AMAT FONT, CESC – Subcampió de Catalunya H10
AMAT FONT, JAN – Campió de Catalunya H12
POU BRUNS, MARTÍ – Subcampió de Catalunya H14
ALIU FONT, ANDREU – Subcampió de Catalunya H18
POU MARTÍ, NARCÍS – Campió de Catalunya H35