VÍDEO: AOAPIX organitzarà per última vegada el Campionat Mundial de Llançament de pinyol d’oliva

Comparteix-ho amb els teus amics:

AOAPIX organitzarà per últim cop el Campionat Mundial de Llançament de pinyol d’oliva en la seva 21a edició. Si hi voleu participar per darrer cop, la cita serà el diumenge 8 de setembre a les 18 h. La penya AOAPIX realitza aquest campionat des del 1997 i el rècord el té Jordi Arrey, amb una distància de 13 metres amb 86 centímetres al 2018.

Una mica d’història

La primera vegada que es va organitzar aquest acte públicament va ser durant les festes del Tura d’Olot de l’any 1997. El rècord d’aquell any el va fer en Jordi Casanova amb 10m76cm. Des de llavors s’ha fet de manera interrompuda cada any, llevat de les edicions que s’ha anul·lat per pluja.

L’any 1999 Miquel Masdevall fa el récord de 11m75cm que durarà fins al 2013 quan Gonzalo Gamboa va fer una marca de 12m17cm. L’any 2014 Àngel García el va batre amb una marca de 13m10cm. Ara el récord el té Jordi Arrey amb una marca extraordinària de 13m86cm que el va aconseguir en el decurs de l’edició del campionat de l’any 2018.

En un principi es va celebrar al Passeig d’en Blay (el Firal) però l’any 2007 es va traslladar a la Plaça Rector Ferrer, on actualment s’hi desenvolupa.

Al llarg de la història ha sofert diferents canvis per adaptar-se al públic que participa i també a les necessitats d’espai.

Les bases de l’activitat també han anat variant al llarg dels anys. En un principi només hi havia una categoria però davant la participació de públic de totes les edats i els resultats obtinguts de la seva participació es va optar per afegir la categoria femenina, i una categoria infantil de punteria.

Aquesta activitat va tenir molt de ressò a nivell de premsa, tant escrita com radiofònica o televisiva per la seva peculiaritat i la seva acceptació. La seva promoció ha provocat que en moltes altres ciutats, festes i indrets del país i de fora hagin creat concursos similars. Per exemple com a distracció a “Les carpes” d’Osona (2011) o a la “Fira de l’oli i la olivera” d’Espolla on ja és un acte consolidat.

PROGRAMACIÓ AOAPIX PER LES FdT19

Imagen