Vídeo: Apareixen a Olot, 16 eixams d’abelles en pocs dies

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dijous s’ha tret l’últim, situat dalt d’un plàtan del Firal, amb l’ajuda dels apicultors, Policia Municipal i Bombers

L’Ajuntament d’Olot ja ha retirat 16 eixams d’abelles de diferents punts del nucli urbà des que va començar la primavera. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat que han detectat un “augment important” respecte altres anys a causa, sobretot, del poc fred d’aquest hivern i de les pluges abundants que ha incrementat la floració de les plantes. El regidor ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als veïns, tot dient que són una espècie comuna i inofensiva i de gran importància per a la pol·linització. I ha afegit que la seva presència demostra que la ciutat té una “bona salut ambiental” i que per tant és molt positiu. Aquest dijous s’ha acordonat una part del firal per poder retirar l’últim eixam detectat dalt d’un plàtan. La Policia Municipal d’Olot ha acordonat la zona i dos apicultors, amb l’ajut dels Bombers, han retirat el niu a dos quarts de deu del matí i se l’han endut amb una caixa. Veure vídeo.

https://vimeo.com/166343579

Els apicultors han pujat amb una escala dels Bombers per poder arribar a l’eixam d’abelles. L’han retirat amb molt de compte i l’han dipositat a dins d’una caixa per transportar-la a una de les seves explotacions. Un veí havia alertat de la seva presència. L’Ajuntament no descarta que se’n detectin de nous.

abelles

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha enviat un missatge de calma als ciutadans tot recordant que la seva presència és inofensiva i que tenen un paper molt important a la natura, com és la pol·linització. A més a més, ha dit, són “un bon senyal ambiental que demostra que la ciutat gaudeix de bona salut”. Guix també ha dit que han detectat una major presència d’ocells i d’algunes parelles de llúdrigues al llarg del riu Fluvià.