Vídeo: Aprovat per unanimitat el nou pla d’usos per no convertir el firal d’Olot en un “Festodrom”

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ha aprovat per unanimitat al passat dijous al ple municipal el nou pla d’usos del firal d’Olot, el qual es vol ordenar l’ús que es fa del firal respectant els veïns per una part i les necessitats de les entitats per un altre. Aquest pla ja tenia el suport unànime de tots els partits i s’ha aprovat malgrat l’oposició d’algunes entitats i associacions de la ciutat que demanaven una regulació i no limitació dels usos, per exemple poder fer un concert cada trimestre més tard de les 12 de la nit o la possibilitat de seguir realitzant dinars i sopars populars. Veure vídeo integra de l’aprovació del nou pla d’usos del firal d’Olot.

Vídeo: Aprovat per unanimitat el nou pla d’usos per no convertir el firal d’Olot en un “Festodrom”
[vimeo id=”118335952″]

Vídeo: Ajuntament d’Olot

20 entitats presenten un conjunt d’al·legacions al Pla d’Usos del Firal d’Olot

Davant l’aprovació inicial del Pla d’Usos del Firal d’Olot promogut per l’actual equip de govern de l’Ajuntament, que prohibeix cuinar i fer més d’una activitat a l’any que acabi més tard de les 12 de la nit en aquest espai, diverses entitats de la ciutat volem manifestar que:

* Un espai tan rellevant com el Firal d’Olot necessitava un Pla d’Usos; però creiem que l’objectiu hauria de ser la regulació i no la mera limitació dels usos.

* El Pla d’Usos s’ha construït a partir d’un fals consens obviant l’opinió i propostes d’ entitats i particulars.

Així doncs, creiem que hi ha un seguit d’aspectes d’aquest Pla d’Usos que ens afecten i són inacceptables:

-1) La prohibició de cuinar al Firal o espais adjacents. Proposem que el Pla d’Usos asseguri la possibilitat de seguir realitzant dinars i sopars populars.

-2) La limitació a una sola activitat que sobrepassi l’hora de finailització de les 12 de la nit. Proposem que es pugui autoritzar més d’un concert l’any, preferiblement un per trimestre, amb una hora de finalització màxima de les 05:00.

-3) La falta de definició dels criteris de selecció. Emplacem a l’Ajuntament a confeccionar-los i fer-los públics el més aviat possible, en un màxim de sis mesos des de l’aprovació del Pla d’Usos.

-4) La manca d’alternatives proposades per l’Ajuntament a l’hora de donar viabilitat a les activitats.

Les entitats creuen que simplement defensen la posició de diferents entitats de la nostra comarca, diverses i plurals que comparteixen, utilitzen i gaudeixen d’aquests espais públics.

Entitats adherides:

Almogàvers, AOAPIX, Arran Garrotxa, Assemblea de Joves de la Garrotxa, Carnavalia, Cal Borratx Santa Pau, CNT – AIT Olot, Col·lectiu Feminista La Dalla, Embalats de Sant Miquel, Esplais de la Garrotxa, Greda Garrotxa, La Garrotxa amb el Sàhara, Marrinxos, Murruts, Pim Pam Pum Foc, PTO, S’tokats, Titots, UCFR Garrotxa, Weke – weke