Vídeo: Arguments en contra del nou traçat de la N-260 al pas per la Vall de Bianya

Comparteix-ho amb els teus amics:

Arguments en contra del nou traçat de la N-260 al pas per la Vall de Bianya. Defensa de l’alternativa “0”

Els veïns i veïnes de la vall de Bianya es van reunir al centre cívic el passat diumenge per argumentar la seva oposició als nous traçats de la N-260 al seu pas per la Vall de Bianya. Aquests arguments es basen en la disminució del volum de trànsit que hi ha hagut en els darrers anys. L’any 2008 hi passaven 9.000 vehicles mentre que l’any 2013 es va reduir a 6.288. I la previsió és que no es torni a arribar a xifres de l’any 2008, fins a l’any 2039. També van explicar que no hi ha creixement de la població i menys de l’activitat econòmica que justifiqui aquesta nova carretera.

[vimeo url=”https://vimeo.com/117901676″ width=”560″ height=”315″]

Les millores que ofereix aquest nou traçat són mínimes quant a temps i distancia, ja que l’estalvi només seria de 3 minuts i la distància de 900 metres.

L’impacta que implica fer aquesta nova carretera són vies de serveis, altres enllaços, a més de l’extracció de terres per construir, de les quals 1.000.000 m3 de terra s’hi hauria d’extreure de Sant Pere Despuig, Capsec i altres terres agrícoles, destruint les millors terres de cultiu de la vall, així també l’impacta negatiu que no es presenta a l’informe de l’estat afectaria les botigues, restaurants i turisme rural.

En la reunió també va estar present l’alcalde Santi Reixach, acompanyat del tècnic i l’advocada que estan redacten des de l’ajuntament les al·legacions a la proposta de l’estat. Mentre els veïns proposen l’alternativa “0”, deixar la carretera tal com està ara, l’ajuntament creu que no s’han de tancar portes i han d’oferir altres alternatives de nous traçats a l’estat perquè no desestimi les al·legacions.
L’alcalde ha declarat que està a favor dels veïns i que treballa perquè l’impacta sigui el mínim per a tota la vall, encara que no descarta que algun veí pugui veure’s afectat.

Les conclusions han estat que s’ha de continuar treballant tots junts per fer més força encontra la proposta de l’estat. Per això aquesta setmana els veïns podran a signar a l’ajuntament