Vídeo: Arribada de la flama del Canigó a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles.

Vídeo: Arribada de la flama del Canigó a Olot 2012

Òmnium Cultural organitza l’arribada de la Flama del Canigó a Olot que porta el foc a les diferents fogueres dels pobles de la Garrotxa. Un speaker començarà a retransmetre la marxa de la Flama del Canigó. A la Rodona s’hi afegiran els timbalers del Nucli Antic i la faràndula de St. Francesc i del Nucli Antic. Portaran la Flama els nens d’Esplais i Escoltes, més les AAVV que s’hi afegeixin.

Es tallarà un carril del carrer de l’avinguda Girona.

Les entitats: Centre Excursionista Olot, Club Ciclista d’Olot, Gimnàs Espai, Club Ciclista de Bas, Bufets, Club Atletisme Olot Terra de Volcans, Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura i Esplais d’Olot faran relleus i portaran la Flama del Canigó fins al passeig de la Muralla on s’encendrà la primera foguera i es repartirà la Flama a:

  • Les localitats de: les Planes, St. Feliu, Vall de Bas, Sta. Pau i Riudaura.
  • Els barris de: Batet, Pla de Dalt, Empenya’t.

Es llegirà el manifest que enguany ha escrit Carles Capdevila, periodista i director del diari Ara.  S’obsequiarà els assistents amb coca i vi dolç.

00120062014