VÍDEO: Auditoria per renovar la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 4 al 6 de juliol l’auditor de la Federació EUROPARC està avaluant la trajectòria del projecte i la proposta d’actuacions per al període 2016-2020

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa està immers aquests dies en el procés per a la tercera renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) als Espais Protegits que està duent a terme l’auditor assignat per la Federació EUROPARC que gestiona i atorga aquest certificat d’abast europeu. Veure resum de la roda de premsa.

https://vimeo.com/173458968

El Parc Natural va ser el primer de tot l’Estat a acreditar-se, el juny de 2001, ara fa 15 anys. La CETS als espais protegits és un programa de bones pràctiques relacionades amb el turisme sostenible en àrees protegides que promou la Federació EUROPARC. Vol ser l’expressió concreta d’un compromís contractual i voluntari entre gestors d’àrees protegides i els empresaris turístics que encoratgi el desenvolupament del turisme en harmonia amb la gestió sostenible dels recursos naturals d’aquests espais. La vinculació serveix per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió del turisme a les àrees protegides europees, i així tenir en consideració les necessitats del medi ambient, de la població local, dels empresaris turístics i dels visitants. La CETS està consolidada a tot Europa amb 144 espais naturals certificats a 17 països dels quals 42 a Espanya i, en concret, 4 a Catalunya.

20160705_111602

L’auditoria consisteix en un programa de visites per conèixer iniciatives que s’han treballat des de la CETS, com per exemple l’espai museístic del volcà del Montsacopa, el projecte Cultour, la propera obertura de l’Ecomuseu a la Vall d’en Bas o la ruta interpretativa del Boscarrò, entre d’altres. Durant la visita estan participant els responsables de les entitats involucrades en el desenvolupament de la Carta, tant ens públics com empreses del sector turístic.

Precisament el dimarts 5 de juliol s’ha celebrat una trobada amb els representants de la cinquantena d’empreses de la comarca que operen en l’àmbit del Parc i que es troben en procés d’acreditació. D’aquesta visita, l’auditor n’elaborarà un informe que trametrà al comitè d’avaluació de la federació, que farà públic el resultat del seu dictamen durant la propera tardor.

Font: parcsnaturals.gencat.cat
Vídeo: elgarrotxi.cat