VÍDEO: Bona acollida de la jornada “Va de Drets” a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Institut de Cultura i el Consorci d’Acció Social varen organitzar aquest dissabte una jornada dedicada als drets civils

La jornada “Va de Drets” vol ser un punt de partida d’una tasca que es farà a través de la pedagogia i la cultura i que vol, segons ha explicat el regidor de Benestar Social i Drets Civils i Cultura, Jospe Berga, “traslladar a la societat la responsabilitat de vetllar pels drets civils”. Una jornada en què es va parlar d’aquests drets de forma genèrica i servia com a punt de partida d’un projecte que durant els propers anys s’anirà treballant i posant el focus en els diferents drets civils. Concretament, en els propers mesos es faran un seguit d’activitats destinades a la diversitat sexual i de gènere. Veure vídeo.

https://vimeo.com/170309462

El periodista Jaume Barberà va oferir la xerrada titulada “No som sense els altres”. Una mica més tard, l’escriptora Brigitte Vasallo pujarà a l’escenari per parlar de “La cruïlla com a frontera”. Vasallo és una mediadora intercultural especialitzada en islamofòbia, diversitat sexual i afectiva. També es va fer una taula rodona sobre Diversitat(s), amb Brigitte Vasallo, l’activista trans Pol Galofré, l’activista del Moviment Vida Independent Marga Alonso i l’actvisita de l’Espai Antiracista de Salt Mostafa Shaimi. Les jornades varen acabar amb un concert del grup garrotxí Trujazz.

Abans del concert, també es presentava l’itinerari Identitats Impossibles, el qual estava format per un conjunt d’activitats culturals destinades a parlar sobre la diversitat sexual i de gènere que tindran com a proposta central l’exposició homònima que es podrà veure al Museu dels Sants a partir del 18 de juny. De fet, ja es va començar a treballar en aquesta línia en el curs que es va fer a finals d’abril per prevenir l’assetjament escolar LGTBIfòbic.