VÍDEO: Bona afluència de gent a la Fira del Fajol en la seva catorzena edició

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest diumenge va tenir lloc la catorzena edició de la Fira del Fajol de Batet de la Serra amb milers de visitants

Un cop més el passat diumenge als paratges de Can Frontana tenia lloc la catorzena edició de la Fira del Fajol de Batet de la Serra. El dia va començar amb vent, però al migdia el temps era agradable. En aquesta fira es podia gaudir d’un mercat variat d’artesania i de productes locals de la zona volcànica de la Garrotxa. També, com és tradicional es feia una demostració de l’art de batre, ventar i moldre el fajol. Veure vídeo.

De bon matí els més matiners tenien l’obsequi d’una degustació de xocolate amb xurros de fajol. Com és habitual, una representació de grup de Cuina Volcànica, oferia degustacions de diferents tastets elaborats amb fajol i la tercera edició de la gimcana Llaminera.

La fira s’inaugurava amb el pregó a càrrec del grup de cuina Volcànica, acompanyats per l’hereu i pubilla de Batet de la Serra.

Durant tot el matí es feien demostracions d’oficis tradicionals com cisteller, teixidora, picapedrer, xocolater, sabater i matalasser, així com concursos, tallers per a totes les edats, introducció a les plantes remeieres, passejades amb ponis, actuacions musicals i balls d’en Batoies i les Perdius.

Com a novetat d’enguany, va tenir lloc una demostració de la construcció d’una cabana de marge i que s’acabarà l’any que ve. És una construcció feta amb pedra, tal com eren les tradicionals en la zona de Batet.

Es realitzava, per sisè any, el concurs de coques casolanes, elaborades amb base de fajol (mínim d’un 30% de fajol on no podien portar ni nata ni crema). Amb el repartiment d’importants premis per als guanyadors. A la tarda, a la vora del foc, hi havia cremat de rom acompanyat de les coques del concurs.