VÍDEO: Can Trona estrena el documental ‘Angry Inuk’

Comparteix-ho amb els teus amics:

Divendres 1 de setembre a les 20h. Estrena del documental ‘Angry Inuk’ a Can Trona.

Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas s’ha sumat al DocsBarcelona del Mes i cada primer divendres del mes d’estrena un documental en VOS. En aquesta ocasió es podrà veure ‘Angry Inuk’. El film no es recomanat per a menors de 12 anys.

SINOPSIS

Les foques són un símbol de l’activisme pels drets dels animals i també són l’aliment base dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és bàsica per la seva alimentació sinó que té un rol central en l’àmbit social i en la identitat inuit. La lluita de les principals organitzacions ecologistes per eradicar la matança de foques ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida dels esquimals.

La directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dóna veu al seu poble per defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida. Per primer cop escoltem a les famílies d’esquimals del Canadà Àrtic i observem com s’organitzen per trobar el seu lloc en un món cada cop més globalitzat.

LA DIRECTORA

Alethea Arnaquq-Baril és una directora inuit de l’Àrtic Canadenc, on es troba la seva companyia productora, Unikkaat Studios. Ha dirigit el premiat documental “Tunniit: Retracing the Lines of Inuit Tattoos”, l’hipnòtic curt “Inuit High Kick”, i dos curtmetratges d’animació, “Lumaajuuq” i “Sloth”. Ha treballat com a productora executiva i també ha co-produït tant “Arctic Defenders”, un documental de John Walker, com el documental “Experimental Eskimos”. Més recentment, Alethea ha dirigit “Aviliaq: Entwined” com a part del Embargo Project.