VÍDEO: Can Trona s’adhereix a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el ple municipal d’aquest mes de juliol,s’ha aprovat la incorporació de Can Trona, centre de cultura i natura de la Vall d’en Bas a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic.

Aquesta decisió s’ha pres atenent al fet que l’espai de Can Trona té per objectiu desenvolupar, de forma directa i descentralitzada, serveis i àrees d’actuació cultural, com són la creació, la gestió i el manteniment del patrimoni històric i memorial, i posar-los a l’abast de la ciutadania i que l’àmbit de la seva actuació inclou el patrimoni moble, immoble i intangible, i una de les seves finalitats és mostrar cada moment de la seva història en els espais idonis, relacionats amb les diferents èpoques, fent possible la recuperació d’elements amb contingut cultural i històric. I atenent també al fet que actualment hi ha instal·lat un monòlit del memorial democràtic que senyalitza la ruta Gros-Jové, un dels camins que va utilitzar la Resistència Republicana exiliada a França per comunicar-se amb la Resistència interior clandestina. Concretament el camí que formava part de la Ruta Nord, que anava de Prats de Molló (França) a Manlleu (Osona) i passava per la Vall d’en Bas.

Foto: Antic refugi aeri en un camp d’aviació a la Vall d’en Bas.

D’altra banda, entre d’altres punts també s’ha aprovat una modificació del cartipàs municipal pel que fa al règim retributiu i dedicació dels càrrecs electes. Atenent a l’acceptació del sou i càrrec amb règim de dedicació exclusiva com a diputat a la Diputació de Girona per part de l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, aquest ha renunciat a la seva retribució econòmica com a batlle.

Podeu recuperar el ple aquí.